Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stereo do domu do 600zł / wzmak+kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stereo do domu do 600zł / wzmak+kolumny

Wiem, że DIY w tej cenie nie zrobię.
    Mam parcie (najlepiej do środy u mnie) na kolumny + wzmacniacz.

Lubię szczegółowo, ale z niskim zejściem.
    Pokój 16m^2 - audio stoi i będzie stało w jednym z rogów.
    Głównie słucham rapu i reggae, ale przewija się u mnie wszystko, od starszych kawałków Pink Floyd'a, przez Trzeci Wymiar i Grubsona, po rzeczy typu PSY, Armin Van Buuern czy Michael Jackson.

Mam propozycje Arcus TS45 + kenwood ka57 w cenie poniżej 600zł.
    Ewentualnie same Acrusy za 400zł

Miałem mildtony i wieżę diory, niestety mnie dźwięk nie zadowolił, mało szczegółowa góra, a bas nie był zbyt głęboki.
    Możecie polecić coś w tej cenie?

Nie znam tych kolumn, ale ogolnie rzecz biorac nie wiem czy w tym budzecie jestes w stanie kupic cos z czego bylbys zadowolony. Zmien parcie na odkladanie, wydzie Ci to na dobre w ostatecznym odsluchu o ile madrze wybierzesz;-)

Skomentuj

Ewentualnie później dokupienie aktywnego suba wchodzi w grę - jeśli będzie mało basu.
      Wcześniej miałem zestaw 5.1 z kolumn VK i Kody + ampli teac ag-d8850 - całość sprzedałem.
      Kupiłem mildtony z wieżą diory (wzmacniacz - ws 4421, korektor graficzny - fs 0421, tuner radiowy - as 9461, kaseciak - mds 4421) - tu góra gorsza niż w poprzednim zestawie, na pewno mniej klarowna, bas raczej nieprzekonywujący. Dopiero jak było głośno to całość zaczynała pokazywać pazur, ale mnie głośno niepotrzebne.
      Teraz zostałem z starym kasetowym radiem alpine 7290MS + "kauflandowska" kolumienka - czyli tak aby grało cokolwiek.

Skomentuj

jak tak patrze na te kolumny na google to bym je wzial
        wzmacniacz 2x50w wiec powinno na poczatek wystarczyc

watpie abys cos lepszego z takimi oczekiwaniami i takim budzetem dostal

Skomentuj

Ewentualnie jakiś inny wzmacniacz?
          Raczej ciepłe brzmienie, dobrze jakby mi pomagał z basem - max 250zł
          Wymagania: możliwość podpięcia trzech źródeł (CD, tuner, PC), dobrze byłoby móc podłączyć korektor oraz ewentualnie (gdyby basu jednak było zbyt mało) subwoofer aktywny.

Skomentuj

Zamieszczone przez staH300 Zobacz posta
            oraz ewentualnie (gdyby basu jednak było zbyt mało) subwoofer aktywny.
            z tym juz problem
            jedynie wejscie wysokopoziomowe zostaje

Skomentuj

Jest jakaś znaczna różnica w jakości na wysokopoziomowym?
              W aucie ponoć tak, ale jak w domu to nie wiem.
              Kiedyś miałem tak podpiętą kodę sw-550v2, nie narzekałem niby. Może nawet nie usłyszę

Jak dobrze pójdzie to biorę pionka a-550r

Skomentuj

przy subie raczej mala roznica

Skomentuj

Zestaw już u mnie
                  Na razie gra przy integrze ale to się zmieni wkrótce.

Acrusy radzą sobie świetnie, trochę muszę przykręcać wysokie tony, oraz gałka od basu lekko w prawo.
                  Do moich byłych mildtonów to one nawet nie mają co startować, nawet sam wygląd... A już nie wspomnę o czystości.
                  Loudness niepotrzebny praktycznie, chyba, że słucham bardzo cicho to przydaje się aby jednak ten bas był.
                  Małe ale wystarczają w zupełności, nie widzę sensu kręcenia dalej wzmacniacza niż 2/10.

Niestety pionek który przyszedł okazał się raczej w kiepskim stanie, wizualnie ok, ale mechanicznie to konkretnego przejrzenia - oddaję go i kupuję kenwood'a ka-660, brzydal ale ponoć lepszy to moich preferencji.
                  Pionek mocy ma pełno, dla mnie gra trochę zbyt górą
                  Ma problem z silniczkiem, czasem któryś kanał przestaje grać (losowo) - trzeba go wyłączyć, albo selektorem wejść pogmerać - różnie, potencjometr od głośności na wysokim poziomie lubi zacharczeć. Ogólnie ma trochę takich problemów z działaniem, pewnie wiele to luty, ale jednak silniczek od selektora pewnie już padł też pada. Szkoda zachodu, lepiej było kupić coś innego.
                  Mogłem brać ideał a-450r ponoć tylko słabszy jest, ale szukam jeszcze trochę innego brzmienia, dlatego kenwood.

Skomentuj

Czaruję...
                  X