Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

vifa C17WH-27 08OHM501

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

vifa C17WH-27 08OHM501

Stałem się szczęśliwym (nie do końca) posiadaczem kolumn Meridian, przy odtwarzaniu wysokich tonów, przy większym podgłośnieniu tzn około godzina 11 ( wokale kobiece troąbki itp.) głośnik o oznaczeniu vifa C17WH-27 08OHM501 zaczyna lekko charczec . potrzebuję jakiejkolwiek informacji na temat możliwości zakupu takich głośników,czy ewentualnie zamienników (co do wymiany głosnika, nie mam pewności czy nie powinienem wymienic głośników w dwóch kolumnach,aby nie pogorszyc jakości dzwięku). lub ich naprawy. najchętniej zlecił bym komuś dokładną diagnozę lub naprawę sprzętu.(wyręczenie mnie ) :)
    ewentualnie polecenie kogoś kto zajmie sie tym problemem :) Bardzo proszę o pomoc i Pozdrawiam
    Tczew okolice Trójmiasta
    ps.
    Meridiany napędzane są wzmacniaczem cambridge audio Azur 640 konekciki qed silver spiral (wzmacniacz- kolumny kabelkami Genesis Silver Spiral) gorąco polecam serię silver spiral moim zdaniem petarda :) przeskok na konekciki w cenach powyżej 1000 pln praktycznie nie odczuwalny w takiej konfiguracji (strata forsy , kable nie grają ceną )

a co ma wspolnego woofer z wysokimi tonami?
    to moze wysokotonowka ci sie drze a nie woofer?

jak koledzy z 3-miasta sa zajeci to mozesz mi wyslac same glosniki i zwrotnice. i tak w domu siedze wiec moge na to rzucic okiem

Skomentuj

Witam i dziękuję za odpowiedz na mój post. Proszę o podanie nr. tel. około 17tego mogę dostarczyc kolumny osobiście do Pana.
      Pozdrawiam i czekam na kontakt z Panem.

Skomentuj

primo - pawel
        secundo - nie przepadam za rozmowami tel. numer podam na PW

do 23. mam zwolnienie wiec powinienem byc w domu. no chyba ze jakims cudem wyzdrowieje szybciej

Skomentuj

odswiezam temat

to jednak byl glosnik
          chyba zle wycentrowany bo cewka cala, niczego w szczelinie...

Skomentuj

Czaruję...
          X