Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik do subwoofera

Witam

Ponieważ mój Dayton RSS265HF-4 już mi się trochę obył. Pomyślałem, że może coś nowego by tu zmajstrować.

Co polecacie za głośnik w budżecie 500-1200zł, głośnik 10-12 cali, obudowa chyba z max 70 litrów oraz bass-reflex raczej.

Wzmacniacz mam panel Irka i 300W i 450W.

Głośnik uniwersalny czyli i do muzyki i do filmów. Pokój mam 18m2.

Visatona kojarzę, Scana białego, Peerlesy XLS i XXLS stare też, ale coś nowego jest? Jakiś głośnik prym wiedzie?

Coś na Audio Show widzieliście co z subwooferów można skopiować?

Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam Kamil - KondraX
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

ja moge ci polecic cos z półki visatona TIW 250 XS przeszedlem pare konstrukcji z tym glosnikiem, mam suba na tym glosniku sluzy mi do kina domowego 5.1 i powiem ci jak na moje ucho gra super, oczywiscie odpowiednio nisko zestrojony,w muzyce tez pokazuje co potrafi :biggrin:

Skomentuj

witaj
      Jestem w trakcie konstrukcji suba do kina d. na glosniku
      http://www.loudspeakershop.eu/glosni...00-p-1580.html
      Polecam znajomy ma suba i powiem ci ze jestem pod wrazeniem jego dzwieku potrafi zatrzas pokojem, i schodzi niziutko:) a co najwazniejsze basik jest dobze kontrolowany, szybki i precyzyjny.Polecam zwlaszcza do kina d.

Skomentuj

Dwa XLSy 10 za 495zł każdy w loudzie i membrany bierne skana (10") za 480zł każda. Robisz jamniczka 50-60 litrów (25-30 na jednego XLSa powinno być) z przednią ścianką na wszystkie cztery kosze, spinasz XLSy szeregowo i podpinasz po nie 450W panel Irka, który przy 8 ohmach poda około 300W, potrzebne obu Peerlesom do wytężonej pracy. I masz suba na lata, który już ci się nie "obędzie" bo obsłuży pasmo do granicy odcięcia filtra subsonicznego panelu. Dayton to fajny głośnik ale jak go masz w OZ 30 litrów to raczej poniżej 30Hz nie gra.

Skomentuj

gooralesko mam go w około 42-45L, gra nieźle, jestem bardzo zadowolony, ale wiece jak to jest, wszystko się nudzi. Nie to żeby mu coś brakowało jakoś mocno, chęć raczej wypróbowania czegoś nowego.
          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Jest jeszcze mało popularna w Europie, a bardzo ceniona w USA opcja - klasyczny subwoofer Eminenca - Lab 12. Nadaje się do zamkniętej budy. Jego unikalną cechą jest ultrawysoki QMS.

Skomentuj

Znalazlem jeszcze jedna baardzo ciekawa opcje - Dayton ST305 Series II
              Dosc drogi, o swietnych parametrach (ponownie wysoki QMS)

Skomentuj

Lab 12 jest stosowany w subwooferach w kinach Imax, więc natężenie i zejście na pewno ma. Ciekawi mnie ten głośnik, tylko nie wiem jak się sprawy mają ze ściągnięciem go do Polski.

Skomentuj

Laba mozna w polsce miec za ok 800zl , tez mysle o nim i chyba za jakis czas kupie.... moze jakies zbiorowe zakupy?:)

Skomentuj

A na co się przełoży wysoki QMS?

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                      moze jakies zbiorowe zakupy?
                      Skusiłbym się na jednego albo dwa te laby po amerykańskiej cenie. Orientuje się ktoś jak jest z ceną przesyłki i czy się płaci jakieś podatki po drodze?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                        A na co się przełoży wysoki QMS?
                        Choćby większa skuteczność basu przy tym samym Eta Zero. Są też opinie że głośniki z dużym qms brzmią "lepiej", cokolwiek to dla kogoś znaczy.

Skomentuj

Z tego co patrzyłem to transport drugie tyle co głośnik. Przy kilku sztukach pewnie byłoby ciekawie.
                          Macie jakieś sprawdzone aplikacje laba 12?

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                            Macie jakieś sprawdzone aplikacje laba 12?
                            LABHORN

Skomentuj

O jakie zgrabne paczki)) a coś z domowych aplikacji?

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Danley Audio DTS10-subwoofer sprzedawany detalicznie jako kit do złożenia (dechy głośniki itd.). Idzie wyszperać na googlach projekty jego "podróbkek"

Skomentuj

hahaha tez grubo, bardzo) ciekawy projekt, nie powiem:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                    Danley Audio DTS10
                                    Mój przyszły sub. Miałem robić w wakacje - zabrakło czasu ale mi nie ucieknie. Z myślą o podobnym projekcie kupiłem nawet dwa 10' AWX. Z Eminencami ma niesamowite parametry.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X