>gipsy2 czasem raczę zartowac ale w tym przypadku to akurat nie. Włosi połączyli GDN13/40/2 z Vifą chyba 19mm (recenzenci twierdzili nawet ze wysokie sa w Operach niezaspecjalne). Mam GDN16/50/4 z Vifą PL i to tą najdroższą. Pisałem kiedyś na forum Akkusa, że to się bardzo dobrze integruje. Te głosniki pasują do siebie barwą. Są lekko chropawe ale nie matowe w brzmieniu i dostatecznie szczegółowe. Vifa ma odrobinę ciemną barwę dźwięku i pasuje do średnio motorycznego Tonsila.
GDN13/40/2 jest szybszy i bardziej szczegółowy (i może być twardszy na basie - słychać to było w Tonsilowskich Sonatach). Więc kopułka do niego musi być też szybsza i jaśniejsza niż Vifa - Moze jakiś dobry SEAS KT28 albo coś z Aluminium.
AVW -> heh,a pamiętam Cię z forum Akkusa :) . Widzę że jestes ostrym fanem PL'ki ,ja osobiście cenię DX i XT19,ale to nieważne w tej chwili.W PLce nie podoba mi się jej lekkie zamazanie i to co na forum Lukara McGyver świetnie opisał - szeleszczenie.Wg mnie DX gra bardziej swobodnie z lepszą przestrzenią.Gdn 16/50/4 nie słyszałem wiec o integracji z czymś innym nic nie mogę powiedzieć.Piszesz o jaśniejszej kopułce,kurde świetny był Audax tw025a16 ....ale go nie ma już...Tak swoją drogą to co fajnego teraz robisz AVW? Kurde ,niewiem czemu ale strasznie Cie lubie :P
Skomentuj