Witam wszystkich forumowiczów chciałby zbudować kolumny z pochyloną przednią ścianką pod kątem 7 stopni tylko nie wiem jak coś takiego wyrzeźbić, nie znalazłem informacji na forum w jaki sposób to wykonać, złożyłem już 2 kolumny ale standardowe podłogówki bez pochylonej ścianki także podstawy stolarki mam opanowane, prosiłbym o pomoc bądź link do tematu pzdr
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowa kolumny z pochyloną przednią ścianką pod kątem 7 stopni
Collapse
X
-
złożyłem już 2 kolumny ale standardowe podłogówki bez pochylonej ścianki także podstawy stolarki mam opanowane
to nie jest az tak skomplikowane zeby potrzeba bylo jakiejs specjalnej techniki
sposobow masz kilka
1. http://diyaudio.pl/showthread.php/14...Vifa-XT18-XT19
2. podobnie ale pochylasz tylko przednia scianke
3. regulowana podstawa jak u binganta - z przodu wyzsze kolce a z tylu nizsze
4. kolumny klasyczne ale podstawa/cokół pochylony
jak widac brakuje tobie jednak wyobrazni
Skomentuj
-
Pochylenie można zastosować z innych względów niż wyrównanie czasowe. Pochylenia modyfikują nieco ch-ki głośników (opadają w kierunku wyższych częstotliwosci), wygładzają ch-kę (wpływ obudowy), pochylony głosnik wykaże mniejszy udział harmonicznych od breakup'u membrany, zwykle pochylona kolumna wygląda fajniej. Dlatego robienie pochylenia nie tylko dla wyrównania czasowego ma sens.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPochylenie można zastosować z innych względów niż wyrównanie czasowe. Pochylenia modyfikują nieco ch-ki głośników (opadają w kierunku wyższych częstotliwosci), wygładzają ch-kę (wpływ obudowy), pochylony głosnik wykaże mniejszy udział harmonicznych od breakup'u membrany, zwykle pochylona kolumna wygląda fajniej. Dlatego robienie pochylenia nie tylko dla wyrównania czasowego ma sens.
Pochylanie kolumn które zostały zaprojektowane bez pochylnia niekoniecznie może się okazać zabiegiem korzystnym :)
Skomentuj
Skomentuj