Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwrotnica sr 71 czy poprawnie połączona?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zwrotnica sr 71 czy poprawnie połączona?

Witam czy szanowni forumowicze zechcieliby zerknąć na poprawność montażu zwrotnicy na razie taka prowizorka ale chce zobaczyc czy poprawnie połączyłem. Rozumiem ze minus z głośników idzie na GDN
    Załączone pliki

hmm no nie wiem,
    korekcję impedancji C+R dałeś równolegle do wysokotnowego?
    Pokaż schemat

Skomentuj

Wygląda OK

Skomentuj

http://www.zaphaudio.com/SR71.html
        Schemat sr 71

Skomentuj

jest poprawnie, śmiało montuj dalej.
          Zamieszczone przez ciechu Zobacz posta
          Rozumiem ze minus z głośników idzie na GDN
          Co chciałeś powiedzieć? "minus z głośnika idzie na głośnik"...

Skomentuj

A więc wszystko jasne nosiłem się z zamiarem około 2lat na wymianę głośników do obudowy moich diy Ostinato otwory z Vify M18 idealnie pasowały do Seasa ER18 do Seasa 27TDFC nawiercić musiałem nowe wygląda ok. zmniejszyłem obudowę workami z solą:) i na razie kombinuję z rurą bas reflex ale efekt dźwiękowy to poprostu BAJKA! To co usłyszałem z moich kolumn to jest coś niesamowitego pojawił się Bas przestrzeń wysokie i średnie aż dziw że musiałem ze swoimi Ostinato tyle czasu się męczyć. Zmiany kabli, wzmacniaczy, Daca bez sensu. Każdemu polecam ten zestaw dla mnie rewelCJA

Skomentuj

Fajnie że trafiłeś z zestawem.Z tymi kablami to pewnie pomysł z audiostereo?Wrzuć jakieś foty.

Skomentuj

Poprostu szukałem możliwości na polepszenie dźwięku a nie od razu zmianę zrobionych Ostinato (to nie są złę kolumny ale nie do tej muzyki która ja preferuję) Minęło parę lat i dojrzałęm do zmiany. Czyli powiela się schemat napierw kolumny póżniej wzmacniacz źródło i dalej to już szczegóły. Jak bede miał chwile wrzuce fotki POZDRAWIAM

Skomentuj

Czaruję...
                X