Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa z betonu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zacznijmy od tego, że strach takiego ciężara w domu trzymać, przy drewnianym stropie trza uważać aby podłoga nam się nie zapadała haha

Generalnie uważam że to robota bez sensu, duży nakład pracy i nie wiem czy to jest do wykonania samodzielnie, a na pewno nie przez kogoś kto nie jest budowlańcem. Jak słyszę że kolega chce robić stelaż z doniczek plastikowych, to lepiej niech sobie odpuści.

Sam beton na kolumne, hmm wadą jest to, że nawet takiej kolumny samemu nie podniesiemy, więc już pojawia się problem z ustawieniem w pokoju, nie mówiąc o ewentualnych przeprowadzkach. Beton się kruszy a głośniki będą nim trzęsły, więc bez odpowiedniego zbrojenia może nam po prostu popękać. Poza tym problem z przymocowaniem głośników jak wspomniałeś, wyjęciem szalunku ze środka (choć w sumie można by zostawić). A poza tym co to za przyjemność robić w betonie? Jak już to bardziej widziałbym obudowę ze szkła, ale to trzeba by zamawiać w hucie chyba Albo pospawaną ze stalowych płyt, ale to znowu koszta.

Skomentuj

Nie wiem co z wami jest ? Piszecie o masie kolumny albo wykonczeniach , jakby to cos miało do dzwięku . Temat jest o odgrodzie z betonu a nie architekturze ! . Dabl przepraszam za błąd w podaniu gęstości betonu , jakoś przeoczyłem te trzy zera

Skomentuj

Zamiast szalunków z doniczek lepiej wziąć gotowe elementy betonowe. Szukajcie pod hasłem pustaki kominowe. Można do czegoś takiego dorobić front i tył klasycznie z MDF i dokleić na jakąś żywicę. Efekt może być ciekawy.
        Załączone pliki

Skomentuj

może lepiej płyty lastriko albo granitowe
          można to kleić i wygląd fajny polerka fortepianowa

Skomentuj

Czaruję...
          X