Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budżetowe DIY pytania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budżetowe DIY pytania

Witam

Chcę zrobić kolumny do rocka/metalu
    Mój pokój ma ok 12m^2
    Wzmacniacz ma 2x25W 8om

Szukam jakiejś sprawdzonej konstrukcji do której nie będę musiał projektować zwrotnicy
    Będą to moje pierwsze kolumny, więc zaprojektowanie zwrotnicy to dla mnie problem

Proszę o jakieś wskazówki lub linki do tematów
    Jak będzie dużo odpowiedzi to myślę że wielu początkujących na tym skorzysta

Budżet to max 500zł
    bez kosztów wykończenia typu fornirowanie oklejanie itp.

Dodatkowe pytania:
    Z tego co już dowiedziałem się dobrze by było gdyby niskotonowy miał od 20cm w górę
    Podobno wiekszość obecnie sprzedawanych Tonsili to podróbki, czy to prawda?
    I gdzie dostać głośniki Tvm Tesla?

Zamieszczone przez NooB852 Zobacz posta
    Z tego co już dowiedziałem się dobrze by było gdyby niskotonowy miał od 20cm w górę
    Nie da się mając takie założenie:
    Zamieszczone przez NooB852 Zobacz posta
    Budżet to max 500zł
    Do 12m^2 w zupełności starczy dwudrożna konstrukcja. Przejrzyj dział gotowych konstrukcji, może coś wpadnie Ci w oko. Poczytaj też dział akustyki, trochę podobnych tematów się przewinęło.

Skomentuj

Najprawdopodobniej skończysz na Tonsilach gdyż są stosunkowo tanie, powszechne (znajdziesz wszystko bez wyliczeń- gotowe konstrukcje) i nie potrzebuja większych mocy wzmacniacza. skup bardziej na obudowie i akustyce pomieszczenia by dobrze rozstawić kolumny a nie na ich rozmiarze bo nic nie da nawet 12'' przy spapraniu tych zasad.

Skomentuj

Z Tonsilem jest tak, ze nie wiesz czy kupujesz tonsila... Wielokrotnie bylo to napisane...

Skomentuj

Czaruję...
        X