Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz stereo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz stereo

Witam wszystkich. Posiadam monitory tonsil scherzo zgb-60-8-594. Wspomagane sub'em na stx 22-140-8 SCX. Chcialbym do tych monitorow jakis konkretny wzmacniacz do ok 300zl. Dobrze zeby nie byl jasny bo wysokotonowki tonsila z tego modelu nie sa za dobre. Raczej neutalny dzwiek. Bass nie musi byc dobrej jakosci poniewaz bedzie mozliwosc podpiecia wzmacniacza do wejscia wysokopoziomowego w subwooferze.

---------- Post dodany o 14:07 ---------- Poprzedni post o 00:09 ----------

Pomoże ktoś?
    Chce po prostu wzmacniacz opłacający się za ok 300zł. Moc co najmniej 50W na kanał. Nie może być zbyt jasny. Myślałem nad yamahą ax-520.

Unitra PW-9010?

Skomentuj

Zamieszczone przez BrianGtx Zobacz posta
      Unitra PW-9010?
      To by były chyba najgorzej wydane pieniądze:)

Skomentuj

Myślałem żeby kupić hk PM 655Vxi ale podobno ma wysokie szumy. Ktoś z Was posiada tego Harmana?

Skomentuj

Wysokie szumy, chyba jak siedzisz 10 cm od kolumny.
          Sa raczej na normalnym poziomie, wzmak z chyba najlepszej serii hk w historii.

Potarga Ci te tonsile.

Musisz widziec iz ze wzgledu na wiek tego harmana, moga wystepowac problemy z np. przelacznikami (trzaskanie, brak styku etc.) - potek glosnosci to niebieski alps i o ile sztuka, ktora kupisz nie byla meczona na dyskotekach to bedzie OK.

Skomentuj

W tej cenie chyba nic sensowniejszego nie kupie. Wiem ze za mocny ale co zrobic? Może jakiś denon? seria PMA x60 jest jasna.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
              Zamieszczone przez BrianGtx Zobacz posta
              Unitra PW-9010?
              To by były chyba najgorzej wydane pieniądze:)
              To był mój pierwszy wzmak do modyfikacji i do dzisiaj go wspominam.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                To był mój pierwszy wzmak do modyfikacji i do dzisiaj go wspominam..
                moim pierwszym był ws442 i też go modyfikowałem ale nikomu takich sztrucli nie polecam:)

Skomentuj

Wie ktoś z Was która seria Denona jest bardziej neutralna? Jest w ogóle taka?

---------- Post dodany o 18:44 ---------- Poprzedni post o 18:40 ----------

Czytałem, że budżetówki denona, Denon PMA-250 i 350 są nawet niezłe. Ktoś ich słuchał?

Skomentuj

Z denonów miałem tylko PMA-560 i nie polecam. Fatalnie grał wg mnie... Po nim miałem AX-700 i powiem że fajny piec ale nie na Twój budżet...

Skomentuj

Nie będę przecież do tych tonsili kupywał HK 680 albo PM-68 :)

---------- Post dodany o 18:59 ---------- Poprzedni post o 18:52 ----------

PMA 560 jest jasny. Jakbym go kupił to równie dobrze jakbym strzelił sobie w głowę xD

Skomentuj

Rozmyslam nad denonem pma 500v lub dra435. Miał je ktoś?

Skomentuj

Do tych scherzo coś pokroju Yamahy AX-500
                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ale ta yamaha jest jasna a ta wysokotonowka jakoscia nie grzeszy xD

Skomentuj

Czaruję...
                            X