Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie naprawić lub kupić Vify XT19TD?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie naprawić lub kupić Vify XT19TD?

Może ktoś wie gdzie można naprawić wymienione w tytule głośniki. Problem polega na tym, że cewki są spalone. Ewentualnie mógłbym zakupić nowe, ale w Polsce są chyba niedostępne - ja nie znalazłem. Może znacie jakieś sprawdzone zagraniczne sklepy internetowe, gdzie mógłbym je kupić za rozsądną cenę.

Odkąd Vifa upadła a podukcję przejął tymphany dużo wycofanych modeli Vify zostało ponownie wprowadzonych do sprzedaży. Pewnie za jakiś czas pojawią się w ofertach sklepów.

Skomentuj

Tanio w PL nie znajdziesz. Falcon Acoustics ma ale za sztukę wychodzi coś koło 170zł

http://www.falconacoustics.co.uk/pee...4-tweeter.html

PLus przesyłka i interes nie wydaje się być opłacalny.

PS: Sklepe jest godny zaufania bo robiłem tam zakupy i nie było problemów żadnych ale przesyłki z UK są drogie gdy kupujemy po kilka sztuk głośników.

Skomentuj

szkoda ze nie mam czasu bo bym swoje w koncu odsprzedal...

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi. Myślę jeszcze o innym wariancie.
          Zanim zwróciłem się do Was o pomoc, wypróbowałem zestaw GDN-18-140-8-AWX i Seas 27TBFC/G wg projektu 3SM. Niestety AWX w porównaniu z KEP-em wymiękł i aktualnie zamiast niego jest KEP. Gra to jakoś, ale brakuje przestrzeni i wokal jest trochę dziwny (wina zwrotnicy).
          Seas nawet mi się podoba, myślicie, że dałoby się zrobić dobrą zwrotnicę pod KEP-a i Seasa?
          Ewentualnie macie może jakieś propozycje innych wysokotonówek w cenie do 200 zł za sztukę, które dobrze by się zgrały z KEP-ami?

Skomentuj

chyba byla zwrotnica z morelem. a te od niedawna mozna u nas kupic

jak nie znajdziesz to odezwij sie do yoshiego w sprawie nowej zwrotnicy

Skomentuj

Jak chcesz naprawic vify daj znac. Znam kogos kto to robi świetnie i tanio

Skomentuj

archeolog?
                zamiast odkopywac stare tematy bezsensownymi wpisami to lepiej podaj namiar

Skomentuj

https://sites.google.com/site/pszysz...9sph165kep.JPG
                  https://sites.google.com/site/pszysz...165kep47jr.jpg

---------- Post dodany o 08:49 ---------- Poprzedni post o 08:45 ----------

Zwrotki obie borysa
                  Last edited by kaman777; 09.03.2014, 07:49.

Skomentuj

Skoro wątek został odkopany, chciałbym przedstawić co ostatecznie zrobiłem. Otóż za radą kolegi Pawel S zwróciłem się o pomoc do Yoshi'ego, który, jak się okazało, miał pomierzony zestaw KeP + Seas 27TBFC/G. Nabyłem więc odpowiednią zwrotnicę i od blisko roku zestawik gra. Jednak odczuwam pewien niedosyt. O ile przy Vifie czasami brakowało mi trochę wysokich tonów, to Seas bywa czasem zbyt natarczywy. Chyba nie jest do końca w moim typie. Wygląda na to, że będę szukał "swojego" brzmienia (czytaj: inny zestaw głośników). Przymierzam się do założenia nowego tematu w tej sprawie, ale na razie przeglądam wątki dotyczące różnych zestawów głośnikowych (a jest tego sporo). A przy okazji dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc oraz życzę wesołych Świąt Wielkanocnych.

Skomentuj

Czaruję...
                    X