Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dane kolumny, czy własne lepiej ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dane kolumny, czy własne lepiej ?

Witam, mam okazję kupić kolumny gran zg200s za 500zł, a dokładniej:

http://allegro.pl/gran-zg200s-super-...056041443.html

Opłaca się i jakie są opinie ? Bo za bardzo w internecie nie mogłem wyczytać.

I drugie pytanie, czy lepiej zbudować samemu na stx:

4x GDS 30-200-8
    2 x T.STX.7x3.1.250.8

Sprzęt ma służyć do prowadzenia głownie 18-stek i podobnych imprezek. Za wzmacniaczem się rozglądam aktualnie. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Ciężko powiedzieć, ponieważ nie znamy twoich priorytetów.

GDS-y lepiej zagrają na średnicy, których te Grany za pewne nie mają za względu na użyte głośniki. Lecz żeby GDS-y dobrze się zgrały z wysokotonówką musiał byś mieć dobrze zaprojektowaną zwrotnicę. Dlatego pytam o priorytet, czy to ma tylko robić hałas czy dobrze grać?

GDS-y mimo iż są to głośniki szerokopasmowe zagrają basem,może nie tym najniższym,ale zagrają.

---------- Post dodany o 15:52 ---------- Poprzedni post o 15:48 ----------

Ostatnio dla znajomych z zespołu naprawiałem spalone Clatroniki, wszystko z paczek wywaliłem i zamontowałem GDS-y z dedykowanym filtrem który jest umieszczony na stronie. Kolumny grają dobrze, jedynie brakuje najwyższych tonów. Z braku laku mógłbyś zrobić to samo, dać filtry na GDS-y i dołożyć tylko wysokotonówkę na kondzie.

Skomentuj

No projektować zwrotnicy nie umiem, a jaki jej koszt ? No raczej, żeby dobrze grało, aby ludzie byli zadowoleni, więc tak, ma dobrze grać.

Nie widzę na stronie filtra do tych GDS, można link ?

Skomentuj

Faktycznie,skasowali schemat filtra.

Obudowy będziesz potrafił sam wykonać?

Skomentuj

Czaruję...
        X