Witam
Mam problem
Musze zrobić kolumny frontowe wiszące na ścianie ale...
- Kolumny muszą być jak najbardziej płaskie (max 12cm głębokości)
- wysokość kolumny 60-90cm max
- szerokość hmm zależny od głośnika
Oczywiście chciałbym aby były jak najmniejsze!
- bass reflex (chyba że zwykła dziura jak w obuwie tl) najlepiej z góry
- może być to kolumna 2,5 drogi (aby zwiększyć bass jeśli się da)
Co do głośnika niskotonowego najlepiej aby grał dobrym niskim basem jeśli to w ogóle realne. Wysoki ton (myślałem o stx GDWK-10-250-AWX ale zdaję się na Was. Głośniki służyć będą do kina 80% muzyka 20%
W przyszłości fronty rozbudowane o sub (prawdopodobnie nowy stx 25cm), centralny i tylne (podłogowe chciałem tl jeśli jest sens przy takich frontach). Czyli takie 5.1
Kiedyś chciałem złożyć kolumny na głośnikach na 18 awx stx ale przy tej obudowie to chyba nie realne. Może bardziej udało by się 15awx, chyba że jest coś ciekawszego
Mam nadzieje, że uda się to zrobić i nie zapłacić za to nie wiadomo ile.
Aha najważniejsze salon ma 18m2
Proszę o jakieś sugestie, propozycje, jak by się udało jakieś wymiary, schematy.
Z góry wielkie dzięki
Mam problem
Musze zrobić kolumny frontowe wiszące na ścianie ale...
- Kolumny muszą być jak najbardziej płaskie (max 12cm głębokości)
- wysokość kolumny 60-90cm max
- szerokość hmm zależny od głośnika
Oczywiście chciałbym aby były jak najmniejsze!
- bass reflex (chyba że zwykła dziura jak w obuwie tl) najlepiej z góry
- może być to kolumna 2,5 drogi (aby zwiększyć bass jeśli się da)
Co do głośnika niskotonowego najlepiej aby grał dobrym niskim basem jeśli to w ogóle realne. Wysoki ton (myślałem o stx GDWK-10-250-AWX ale zdaję się na Was. Głośniki służyć będą do kina 80% muzyka 20%
W przyszłości fronty rozbudowane o sub (prawdopodobnie nowy stx 25cm), centralny i tylne (podłogowe chciałem tl jeśli jest sens przy takich frontach). Czyli takie 5.1
Kiedyś chciałem złożyć kolumny na głośnikach na 18 awx stx ale przy tej obudowie to chyba nie realne. Może bardziej udało by się 15awx, chyba że jest coś ciekawszego
Mam nadzieje, że uda się to zrobić i nie zapłacić za to nie wiadomo ile.
Aha najważniejsze salon ma 18m2
Proszę o jakieś sugestie, propozycje, jak by się udało jakieś wymiary, schematy.
Z góry wielkie dzięki
Skomentuj