Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mocne fronty do salonu diy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zadaj sobie proste pytanie ---- co z reklamacją jeżeli kupisz w USA? Każde głośniki w tym Dayton są awaryjne więc szczerze polecam zakup w Polinku, gdyż zawsze możesz mieć drugi wymieniony i sprawny a z USA tylko będziesz miał wspomnienie ze nie warto było oszczędzać ~50zł :)

Skomentuj

Głośniki to akurat ze sprzętu audio są najmniej awaryjne ,oczywiście dla pewności napęd powinien mieć zabezpieczenie przed dc na wyjściu.

Skomentuj

Zamieszczone przez djramoss Zobacz posta
        co z reklamacją jeżeli kupisz w USA?
        naprawi

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
          Głośniki to akurat ze sprzętu audio są najmniej awaryjne ,oczywiście dla pewności napęd powinien mieć zabezpieczenie przed dc na wyjściu.
          Dokładnie, jeszcze nie spotkałem się z awarią głośnika oczywiście z winy samego głośnika, widocznie kolega podłancza przetworniki pod 230v a potem mówi że się popsuł.
          Pozatym kupując w stanach nie oszczędzam ~50zł tylko 50% tego co życzą sobie w Polsce za taki głośnik czyli jakieś ~150zł na sztuce co przy budowie zestawu daje pokaźną sumę.

Skomentuj

Może MTM na jakiś dobrych 6"? W koncu to "tylko" 27m^2. Warto się pchać w 10"? Nie ma słowa o wzmacniaczu, a do wysterowania takiego 10" głośnika potrzeba nieco więcej niż do dobrego MTM. W budżecie mieściłyby się np. 2 x Scan Speak Discovery 15W-4424G00, 2 x Peerless HDS-164 Nomex - 830875 lub USHER AUDIO 8935A. Z tego co kojarzę na forum ktoś wycisnął z tego scana w TL ok 38Hz -6db także myślę że MTM'y też dadzą radę. Co do tweeterów które poradzą sobie od 2,5 kHz to nie piszę bo jest sporo.
            Last edited by bibson3; 07.04.2013, 15:59.

Skomentuj

Czy ktoś jest w stanie porównać FX300 do Maestro S?

Skomentuj

Maestro mają bardzo ostre wysokie tony, które mnie osobiście raziły, grały średnio. Sam ten temat przerabialem, i wkońcu wybrałem fx300. Małe monitorki mx140 grały dużo lepiej niż duże paki maestro.

Skomentuj

Czaruję...
                X