Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Może ktoś by się podjął: Visaton G20SC + 2* Tonsil GDN16/50/19

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może ktoś by się podjął: Visaton G20SC + 2* Tonsil GDN16/50/19

Mam takie głośniki w domu. Warto z tego składać kolumny? Nie mam zbyt wysokich wymagań. Czy ktoś chciałby się podjąć zrobienia zwrotnicy do tego zestawu? Czy w ogóle warto? Z tą kopułką widziałem kilka projektów np z Monacorem. W którą stronę skierować swoje działania?
    Dziękuję. Pozdrawiam.

tonsilowskie woofery zawsze byly OK
    to ich wysokotonowki kulaly i psuly caly efekt. wiec wg mnie warto bo zrobisz z tego normalnie brzmiace kolumny

fenixy 1 i 2 to byla tandeta. fenix 3 juz z prawdziwa wysokotonowka ma dopiero sens. ale nadal tam jest bez rewelacji. z twoim glosnikiem to dopiero zagra

Skomentuj

Miałem podobny zestaw: g20sc + 16/50/6. Zestaw warto zrobić jeśli szuka się grania przyjemnego, spokojnego, a nie przesadnie szczegółowego. G20sc to mała miękka kopułka chłodzona ferro - więc zagra delikatnie, ale tak wyraźnie jak metalowy tweeter. 16/50/6 (nie wiem na ile jest podoby do 16/50/19) to woofer z polipropylenowa membrana - czyli tlumi rezonanse wlasne, ale za to ma dosc wysoki poziom harmonicznych, czyli troche koloryzuje dźwięk.

G20 sc mopgę porównać do sc10n seasa taff22. I sc10n chowa się przy nim jako głośnik grający "zza zasłony", bez "smaczków". Seas22 taff oferuje to samo co g20sc a nawet więcej, bo gra równie przyjemniej, ale blachy są wyraźniejsze i np sprzypce bardziej zróżnicowane.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
        16/50/6 (nie wiem na ile jest podoby do 16/50/19)
        niestety to zupelnie rozne glosniki, ale o tym samym rozmiarze

Skomentuj

Czaruję...
        X