Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Clearaudio Delta 20 - odbudowa / przebudowa - czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Clearaudio Delta 20 - odbudowa / przebudowa - czy warto?

Panowie, jakiś czas temu podczas generalnych porządków w piwnicy szwagra znalazłem skrzynki po kolumnach Clearaudio Delta 20.
    O przywróceniu ich do oryginału raczej nie myślę ale może dało by się wykorzystać skrzynki do budowy małych budżetowych monitorków?

Wymiary: (WxSxG) ok. 35x23x19,5 cm czyli ok 10l objętości.

Głośniki 9cm i 16cm

Co by tu można wsadzić żeby to przyzwoicie zagrało?
    Przetworniki muszą być łatwo dostępne i raczej tanie bo w tej chwili fundusz diy-owy kiepski.
    Dobra byłaby jakaś parka, do której już powstały zwrotnice. Podpowiecie coś?

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
    Przetworniki muszą być łatwo dostępne i raczej tanie bo w tej chwili fundusz diy-owy kiepski.
    Tzn jaki masz dokładnie budżet i w jakich warunkach ma to grać? Specyficzne cofnięcie wysokotonówki powinno się pomierzyć, bo gotowe zwrotnice raczej do prostych ścianek są dostępne...

Skomentuj

Obudowy wygladaja jakby mialy niegdy glosniki Philipsa. Moze warto poszukac w sieci i odbudowac.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Tzn jaki masz dokładnie budżet i w jakich warunkach ma to grać? Specyficzne cofnięcie wysokotonówki powinno się pomierzyć, bo gotowe zwrotnice raczej do prostych ścianek są dostępne...
        Budżet jak najmniejszy, mogłyby zagrać w sypialni lub jako monitorki komputerowe zastępując stare creativy. Wielkich wymagań nie mam. Przy przebudowie raczej wyrównam front.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Obudowy wygladaja jakby mialy niegdy glosniki Philipsa. Moze warto poszukac w sieci i odbudowac.
        Nie będzie łatwo znaleźć jakieś informacje, ale spróbuję. Mam do nich oryginalne zwrotnice więc sprawa rozbija się tylko o odnalezienie głośników.

Skomentuj

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
          Mam do nich oryginalne zwrotnice więc sprawa rozbija się tylko o odnalezienie głośników.
          Jak myślisz, że je wykorzystasz to jesteś w błędzie... :)

Skomentuj

Zakładając, że buduję nowy projekt na tych skrzynkach to fakt - nie przydadzą się.
            Ponieważ nie znalazłem żadnych informacji nt fabrycznych głośników, zostańmy przy koncepcji z doborem nowych głośników i zwrotnic.
            Każda rada będzie dla mnie cenna.

Skomentuj

http://www.hifi-forum.de/viewthread-225-1661.html tak jak sadzilem, sa to kolumny na glosnikach philipsa. Mozna je dostac na allegro, co jakis czas ludzie wyprzedaja, zmierz tylko srednice. Nie wiem jaki dokladnie model siedzial u Ciebie ale sa to glosniki z duza kopulka przeciwpylowa, czesciowo przezroczysta, taka siateczka. http://allegro.pl/clearaudio-delta-1...146984788.html jak tu.

Skomentuj

Trafiłem na tę stronę i aukcję również. Na obu są delty 1, u mnie są 2 (20). Różnią się nieco mocą więc nie wiadomo jakie konkretnie modele w nich siedziały, nigdzie nie znalazłem info o delcie 2

---------- Post dodany 25.05.2013 o 19:34 ---------- Poprzedni post 24.05.2013 o 19:02 ----------

Decyzja ostateczna: całkowita przebudowa. Front na płasko, br lub oz. Teraz potrzebuję pomocy w doborze przetworników, jak już pisałem jak najtańszych.

Skomentuj

Po co front na plasko? Masz juz gotowe paczki z wyrownaniem czasowym. Wiadomo, ze na nowych glosnikach nie bedzie ono idealne, ale i tak lepsze niz na plaskiej desce.

Skomentuj

Czaruję...
                  X