Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2.1 by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Zalezy jakiej wielkosci
    No racja, w domyśle miałem 18 cm :)

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    jest też tani dayton aluminiowy
    Tylko jego cena mnie denerwuje. Jeszcze rok temu był po 99zł, teraz już 150zł. Nie wiem jak jest możliwe, żeby coś co się zestarzało było droższe, no poza winem. Zawsze źle kupuje się coś, mając w pamięci, że jeszcze pól roku temu było to warte znacznie mniej.

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      Nie wiem jak jest możliwe, żeby coś co się zestarzało było droższe, no poza winem.
      Kiedyś były sobie takie głośniki np. F155 po jakimś czasie kosztowały chyba jeszcze raz tyle co na początku :) a teraz to wg ich już nie ma w sprzedaży (szlak by to....:mad:)
      Jeśli mnie pamięć nie myli to SPH-165kep na początku też był dużo tańszy....
      Jak coś się zaczyna sprzedawać z prędkością ponad normę to i cena zaraz rośnie...

Skomentuj

Nie na temat...
        Bandycie i tyle a tak na serio to chyba wszystko przez Polskich dystrybutorów, bo ceny hurtowe przypuszczam nie zmieniają się tak gwałtownie w takim zakresie.

Skomentuj

Nie na temat...
          zwroccie uwage tez na kurs dolara lub euro panowie. przykladowo rs225 w pl to koszt 300plnw usa 58usd czyli ok 190pln doliczajac kosz wysylki podatek i clo dla firm wyjdzie na to samo wiec firma tez zarabia tylko na marzy przy kupnie z hurtowni. Wszystko poszlo do gory niestety

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
            zwroccie uwage tez na kurs dolara lub euro panowie. przykladowo rs225 w pl to koszt 300plnw usa 58usd czyli ok 190pln doliczajac kosz wysylki podatek i clo dla firm wyjdzie na to samo wiec firma tez zarabia tylko na marzy przy kupnie z hurtowni. Wszystko poszlo do gory niestety
            To jest zawsze dobre usprawiedliwienie dla firm, ze dolar albo euro skoczyło ( choć ostatnio modną wymówką był ogólnoświatowy kryzys). Tak samo jak benzyna drożeje, to wszystko nagle drożeje. Wiesz czemu ? Bo jest na co zwalić i każdy to łyknie, fakt niektóre towary muszą podrożeć, ale niektóre nie, a i tak drożeją. Dolar ani euro nie skoczyły o 30% w ciągu roku, cło i inne opłaty też z tego co wiem nie uległy zmianie (mogę się mylić) więc działa tu coś innego. Ale mniejsza z tym, to temat nie na to forum :)

Skomentuj

To co polecacie z wooferow do 2 way w przedziale do 400 zł?

Skomentuj

Za jeden czy za parę te 400zł ?

Skomentuj

Za komplet głośników do 2 way.

Skomentuj

http://allegro.pl/2x-aurum-cantus-ac...331248109.html

Dorzuć 100zł i bierz to

Skomentuj

zwrotką z DXT służę (lub mogę wykonać z dowolną kopułką )

Skomentuj

Tzn. 400zł za midwoofery i wysokotonówki. Nie chce od razu robic drogiego zestawu bo chce sie osluchac w tanszych zestawach a poza tym nie mam teraz takich funduszy. W tych moich tonsilach siedzi tonsil 13cm nie lepiej je wykorzystac?

Skomentuj

Zamieszczone przez Mzamar Zobacz posta
                          W tych moich tonsilach siedzi tonsil 13cm nie lepiej je wykorzystac?
                          Jaki? Za 400zł to lepiej kup używane kolumny z allegro bo za te pieniądze to nie poszalejesz...

Skomentuj

Tzn. 400zł za midwoofery i wysokotonówki. Nie chce od razu robic drogiego zestawu bo chce sie osluchac w tanszych zestawach a poza tym nie mam teraz takich funduszy. W tych moich tonsilach siedzi tonsil 13cm nie lepiej je wykorzystac?
                            Ja mam dla Ciebie najlepszą radę załóż temat jak już nazbierasz kasę, a nie chłopakom dupę zawracasz niepotrzebnie. Polecili FGX'a to po co drążysz temat i jeszcze z jakimś rupieciem tonsila wyjeżdżasz. To Będzie dla Ciebie najlepsze na chwilę obecną http://allegro.pl/glosniki-altus-110-i3324986207.html a jak już się osłuchasz i nazbierasz kasę to wtedy zakładaj temat bo 400zł to jest nic.

Skomentuj

400zł na przetworniki to tak jak koledzy mówili nie poszalejesz. Do tego dojdzie koszt zwrotnicy i budek musisz o tym pamiętać. Jedyne co się mieści to FGX, no chyba że jakiś całkiem stary projekt typu ARN czy coś. W tej cenie to chyba najlepiej jakieś używki dorwać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                Jedyne co się mieści to FGX,
                                A mnie tam sie podoba MCX http://www.stx.pl/gdn-17-140-8-scx.html

Skomentuj

No tylko czy do niego nie trzeba przerabiać zwrotek ? To już nie jest przecież dokładnie ten sam głośnik co scx, prawda ? A mówiąc "ARN i coś" w tym coś chodziło mi własnie o projekty tego pokroju :)

Skomentuj

Chyba zrobię ten projekt : http://diyaudio.pl/showthread.php/20...15AWX-27TBFC-G
                                    5" AWX powinien być dość dobry a Seas na górze to już wiekszość wie jak to będzie grało. Będzie to dobry wybór?

Skomentuj

Będzie to dobry wybór?
                                      Jak chcesz to sprzedaję te monitory. Jak coś to PW

Skomentuj

Czaruję...
                                      X