Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alternatywa dla Altusów w tych samych pieniądzach?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alternatywa dla Altusów w tych samych pieniądzach?

Witam.

Postaram się napisać jak najzwięźlej :)
    Moje stare nieco niedorobione kolumny poszły na emeryturę i muszę sprawić sobie coś nowego, lecz niestety aktualny budżet nie pozwala mi na zabawę w DIY (do którego notabene przymierzałem się już kilka razy, ale zawsze miałem inne wydatki...) i muszę zaopatrzyć się w jakieś ciekawe używki. Nawiązując do tematu, mam możliwość kupić za 500zł Altusy 140. Nawet mam już je u siebie do posłuchania, ale (nie)stety wysokich częstotliwości wytwarzanych przez te tubki moje uszy nie są w stanie przetrawić, więc muszę (chcę!) rozejrzeć się za czymś innym. Przeglądając alledrogo zainteresowało mnie kilka zestawów:
    1. Arcus TS 80
    2. Arcus AS 3
    3. Sony SS 2070
    4. Marantz HD 400

Niestety żadnego z nich nie słyszałem, w ogóle to niestety mało słyszałem :( i nie wiem nawet czy którymiś z nich warto się interesować. Wyczytałem, że Arcusy są ogólnie chwalone, Sony jest na Seasach (ale jakich?) dlatego się nimi zainteresowałem, a Marantz tylko dlatego, że mi się podobają :P Otwarty jestem oczywiście na inne zestawy, mogą być wizualnie podniszczone. Pomożecie?

Dodam, że słucham głównie rocka i jego pochodnych oraz lżejszych odmian metalu.
    Do napędzania mam Kenwooda KA-5010.
    Grać miałyby w pokoju na poddaszu 2x12mkw (pokój 24mkw podzielony ścianką na pół).
    Budżet taki jak na w.w Altusy, czyli ok. 500zł.

Pozdrawiam, Arc.

Zamieszczone przez arcypol Zobacz posta
    2. Arcus AS 3
    3. Sony SS 2070
    Te 2 godne uwagi, tych kolumn marantza nie znam. Jak bym miał wybierać to AS3

Skomentuj

Z oby będziesz zadowolony, jeśli chcesz większe kolumny bierz Sony, jeśli mniejsze to w/w Arcusy.
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zdjęcia tego Arcusa są dość słabej jakości, ale może mógłby ktoś bardziej obyty zerknąć fachowym okiem i ocenić czy nie było przy nich grzebane?

Skomentuj

AS 3 wyglądają na fabryczne więc śmiało bierz. Zdziwisz się jak to gra. Kiedyś kupiłem 3 drożne arcusy za śmieszne 300zł na 8 calowym seasie, 4 calowym średnim ITT i wysokotonowym vifa. Stosunkiem cena/jakość niszczy wszystko

Skomentuj

Kolumny są już u mnie i grają całkiem przyjemnie. Niestety nie mam teraz możliwości posłuchać ich głośniej i jedynie sobie pykają po cichutku.
            Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam arc.

Skomentuj

Co kupiłeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                Co kupiłeś?
                Arcusy

Skomentuj

Czaruję...
                X