Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe na STX 18 FG.X

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino domowe na STX 18 FG.X

Powoli zabieram się za realizację projektu.

W związku z tym chciałbym Cię prosić LuSzTi o pomoc (jako znawcę tematu) , mianowicie chciałbym do tego dorobić lub kupić gotowe głośniki: centralny oraz dwa tylne - do kina. Czy jesteś w stanie wykonać podobny projekt takich głośników, które by pasowały do Twojego projektu? Lub ewentualnie poleciłbyś już coś istniejącego na rynku/forum. Nie jestem "audiofilem". Chciałbym po prostu żeby wszystko razem ze sobą ładnie współpracowało (grało).

Koszt na centralny/tylne ok. 400zł...wiem że nie za dużo ale "szału" być nie musi.

Zamieszczone przez trybikowski Zobacz posta
    Powoli zabieram się za realizację projektu.

W związku z tym chciałbym Cię prosić LuSzTi o pomoc (jako znawcę tematu) , mianowicie chciałbym do tego dorobić lub kupić gotowe głośniki: centralny oraz dwa tylne - do kina. Czy jesteś w stanie wykonać podobny projekt takich głośników, które by pasowały do Twojego projektu? Lub ewentualnie poleciłbyś już coś istniejącego na rynku/forum. Nie jestem "audiofilem". Chciałbym po prostu żeby wszystko razem ze sobą ładnie współpracowało (grało).

Koszt na centralny/tylne ok. 400zł...wiem że nie za dużo ale "szału" być nie musi.
    Kolego, "dac palec, to reke wezma"... Masz gotowy projekt, zrob 5 takich i masz kino domowe. Nie chcesz podlogowych to zrob monitory bez dolnej czesci obudowy. Wszystko jest podane w projekcie jak trzeba. Zaplac Lusztiemu za projekt na zamowienie, to pewnie zrobi jak bedzie mial czas.

Skomentuj

Problemem z FG.X'em jest to, że nie ma (podobno na razie) mniejszych głośników, które można by zastosować do kina.
      Rozwiązaniem może być to co proponuje Pogromca - na fronty zrobić klasyczne podłogówki, na tył mniejsze, ok 10 litrowe obudowy zamknięte w formie monitora stojącego, na centrala podobnie lecz w formie monitora leżącego.
      Zasadniczo zwrotnica powinna być zmieniona jeśli chodzi o centrala, ale przy tej klasie głośników to raczej nie będzie miało znaczenia.

Generalnie temat do ogarnięcia.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Zaplac Lusztiemu za projekt na zamowienie, to pewnie zrobi jak bedzie mial czas.
      Niestety zmiana priorytetów powoduje fakt, że nie biorę nic nowego, kończę tylko obiecane projekty.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        Problemem z FG.X'em jest to, że nie ma (podobno na razie) mniejszych głośników, które można by zastosować do kina.
        mam nadzieje ze Sound Wave sie nie obrazi...
        podobno jest PLANOWANA produkcja calej serii tych glosnikow
        wiec za pewien czas MOZE pojawia sie mniejsze glosniki

alternatywa to seria SCX
        mam na stanie GDN 14 SCX a GDN 17 dotrze za tydzien...
        nowa seria brzmi lepiej niz stara

Skomentuj

LuSzTi dzięki za podjęcie mojego tematu. Zaczynam robić przednie...zanim skończę może pojawią się nowe głośniki o których wspominaliście, wtedy wrócimy do tematu :).

Skomentuj

Czaruję...
          X