Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Emphaser eg15 dobór membrany.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Emphaser eg15 dobór membrany.

Witam,
    jestem nowy na tm forum i chciałbym wszystkich przywitać. Mam problem z doborem membrany do głośnika takiego jak w temacie. Poprzedni właściciel wyciął ją po tym jak magnes się odkleił i cewka się zablokowała w szczelinie. Magnes już wkleiłem, cewka jest do wymiany ale to nie problem bo w umifonie mogę zamówić pasującą. Zawieszenie dolne udało mi się odkleić bez uszkodzenia, na szczęście bo je również trudno kupić. Mam problem z membraną gdyż jest to 15" . Na stx.pl jest spory wybór takich membran jednak najwyższa ma 83mm na zawieszeniu twardym a ja potrzebuję 100mm na piance. O ile zawieszenie mogę pominąć to jednak ciężko dorobić te 2 brakujące centymetry. mogę zamówić dłuższą cewkę ale czy to zda egzamin? Może są jakieś inne sklepy które możecie mi polecić? Z góry dziękuję za porady.

pisz do STXa maila - moze znajdzie sie jakas prototypowa membrana

ja bym sie rozejzal za tanimi uszkodzonymi glosnikami

Skomentuj

dzięki za odpowiedź, pisałem do stx ale nie mogą mi pomóc. Co do uszkodzonych to za bardzo nie wiem gdzie szukać. Na allegro to kot w worku bo nie mam możliwości zmierzenia membrany. A gdybym jednak kupił cewkę 2 cm dłuższą i w ten sposób założył membranę, czy to by wytrzymało i grało jakoś? W większości niskotonowych membrana z tego co mi się wydaje jest połączona z resorem dolnym czyli większa powierzchnia klejenia. Wiem że w średnio tonowych czasem membrana jest oddzielnie ale tam są mniejsze siły.

Skomentuj

jak karkas bedzie z alu to powinno wytrzymac

Skomentuj

ok dzięki za pomoc :)

Skomentuj

Czaruję...
          X