Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt głośników do komputera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projekt głośników do komputera

Czy macie jakieś pomysły bądź sprawdzone projekty na zrobienie zestawu głośników 2.1 (2 satelity + subwoofer) małej mocy powiedzmy 20W do komputera ?
    Piszę bo muszę wykonać coś dla swojej dziewczyny , bo zestaw 2.1 od Modecom jest nic niewarty , pierdzi słychać trzaski , ale to jest właśnie sprzęt kosztujący 80 zł. Jeśli to zły dział proszę o wskazanie poprawnego.

Jaki budżet? Może wystarczy kupić T20 czy T40 creativea....

Skomentuj

w dziale elektronika to raczej sam wzmacniacz a nie caly zestaw - przenosze do akustyka

http://stx.pl/wm-stx-4-1-100-8-f-s-mc.html + wysokotonowy ktorego jeszcze nie ma w sprzedazy + http://dx.com/p/12v-35w-dual-channel...e-board-129561

to wszystko w 5 litrowe monitorki b-r, zasilanie ze starego zasilacza AT lub czegos co znajdziesz tanio
      mam taki zestaw i uwierz mi - do codziennego sluchania pseudo subika nie potrzeba
      glosniki 8r wiec mocy nie wiele - ok 10w. ale wystarczy

Skomentuj

Sorry że tak późno odpisuję, ale mam niestety taką pracę, to może coś od początku , dziewczyna ma głośniki Modecom MC-S1 i są one kiepskie i mam 2 opcję albo wywalić bebechy z suba i wstawić inne, bądź zrobić innego zestaw od początku. Paweł S. fajny wzmacniacz poleciłeś i to z USB tylko że to jest na zagranicznym sklepie, a jaki dobry i tani projekt (stereo) byś polecił do wykonania w własnym zakresie ? Do zasilania użył bym zasilacza impulsowego 12V, 5A więc teoretycznie mógłbym z niego wyciągnąć 50W ale w praktyce pewnie z 30W, Następna sprawa czy będę potrzebował zwrotnic do głośników wysoko tonowych ? (bo do niskotonowego zastosował bym filtr).

Skomentuj

Zamieszczone przez luzik1980 Zobacz posta
          Paweł S. fajny wzmacniacz poleciłeś i to z USB tylko że to jest na zagranicznym sklepie
          wysylka darmowa, rejestracja w paypal darmowa... nie widze problemu
          jedyny problem to czas oczekiwania - 2-4 tygodnie

a jaki dobry i tani projekt (stereo) byś polecił do wykonania w własnym zakresie ?
          to samo co tam siedzi - jakies samochodowe TDA. tylko ze sciagniecie go z chin wyjdzie tyle samo

Następna sprawa czy będę potrzebował zwrotnic do głośników wysoko tonowych ? (bo do niskotonowego zastosował bym filtr).
          tak, zwrotnica to najwazniejszy element kolumny!

Skomentuj

Czaruję...
          X