Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GTO 6425e jako przedni system?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GTO 6425e jako przedni system?

witam jestem w trakcjie kupowania 4sztuk glosnikow GTO 6425e i chialbym je zastosowac w glosnikach przednich po dwie sztuki co wy na to ?

mam maly problem jezeli chodzi o obudowe ze wzgledu na brak danych bedzie to zamknieta ale tu pytanie w jaka obudowe to wlozyc bas chcialbym dosc niski ale zebym nie starcil na mocy musi byc nie za wielka ,wszystko bedzie wspomagane subwoferem tez na jbl tylko nie wiem jeszcze jakim

kilka parametrow :
    - głośniki 2-drożne z adapterem DIN
    - rozmiar 4" x 6"
    - moc ciągła/szczytowa 40 W/120 W
    - skuteczność 92 dB
    - pasmo przenoszenia 75 kHz - 21 kHz

prosze o pomoc w doborze obudowy

obudowa z drewna lub plyty MDF
    tlumiona w srodku materialem pochlaniajacymi

Skomentuj

ok tlumienie i materialy to pikus ale ja nie ma zielonego pojecia w jakai litraz to wlozyc bo dla tych glosnikow nie ma ts?

Skomentuj

to byla ironia ale co tam
        jezeli producent podaje jakies realne dane to zaczynaja grac od 75 hz
        czyli buda raczej i tak nie jest jakas bardzo wymagajaca wydaje mi sie ze 10-15 l bede wystarczajace dla tego cuda oczywiscie closed i mocno tlumione

Skomentuj

no lukasz wielkie dzieki chociaz czekam tez na inne wypowiedzi.jak sami sie przekonacie z takich glosniczkow wyjada niezle kolumny sami zobaczycie?

Skomentuj

zrób obudowe taka abys mógł zmieniac litraz i wtedy dostroisz na słuch albo zmierz je

Skomentuj

kurde z takim zmienianiem litrazu nie che mi sie bawic bo kupe z tym roboty mysle ze dam 11-12l .ale dziwie sie ze jbl jako porzana firma nieposiada takich parametrow ,wiem ze sa to do ayta glosniki ale w car audio tez sie robi zabudowy z takich glosnikow .zmiezenie nie wchodzi w rachube sa dwa powodu ,nie mialem nigdy z tym doczynienia i nie ma narzedzi.

Skomentuj

Firma JBL to naprawde dobra firma, ale głośniki takie jakie zamierzasz kupic lub kupiłeś montuje sie zazwyczaj w tylnej półce, to są głośniki typu "free air", A w car audio rzeczywiście robi się zabudowy ale jeszcze nigdy nie widziałem żeby ktoś robił jakieś specjalne skrzynki pod elipsy, rozumie jakis zestaw odseparowany własna komora dla niskośredni ale dla elips to nie zabardzo. I żeby to zagrało najlepiej jak może to zrb tak jak Aryan ci powiedział, wtedy wyciśniesz najwięcej z tych głosników. Ale sie rozpisałem:)

Skomentuj

Trochę bez sensu kupować takie głośniki do kolumn. Za te pieniądze byś miał 4szt. ARN-150 i na dwa 11/100 pewno by starczyło.

Skomentuj

Zamieszczone przez djscream
                    ... .jak sami sie przekonacie z takich glosniczkow wyjada niezle kolumny sami zobaczycie?
                    Oj, wątpię! Ale mam nadzieję, że przynajmniej nie przepłacisz za te "cuda". Nawet w Polsce eliptyczne głośniki w sprzęcie wyższej klasy stosowano ostatnio w pierwszej połowie lat siedemdziesiątych (radio DSL-201). Potem już tylko w sprzęcie popularnym i samochodowym. Niestety tak jest wszedzie. Głośniki eliptyczne mają tylko jedna zaletę - wiekszą powierzchnię membrany mieszczącą się w prostokacie o zadanych wymiarach - stąd ich zakres stosowania.

Skomentuj

Czaruję...
                    X