Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przeróbka kolumny(?) na subwoofer, proszę o pomoc :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przeróbka kolumny(?) na subwoofer, proszę o pomoc :)

Witam wszystkich! ;]
    Posiadam grającą skrzynie (nie wiem jak to nazwać, czy to kolumna czy po prostu głośnik ;D) i chciałbym, wykorzystując to co w niej jest, zrobić subwoofer lub coś będzie grało wmiarę jak subwoofer :flapper:

Moje pytanie to: Co można wykorzystać (o ile można :glare:) z tego co mam żeby zrobić subwoofer? Potrzebuje takiego głośnika do mojej wieży która nie ma praktycznie wogóle bassów Cały czas mowa o subwooferze aktywnym :cool:

Na zdjęciach bebechy już leciwego sprzętu :P

Panie, to jest piec do gitary.
    Sprzedaj to na allegro ponieważ nic z tego nie zrobisz.

Skomentuj

Hmmm... Sprzedawał nie będę bo może i gitara w przyszłości zawita do mojej kolekcji Ale dzięki za uświadomienie ^^ Potrzebuje tanim kosztem subwoofera i kombinuje na wszystkie sposoby

Skomentuj

Ten wzmacniacz co tam siedzi (o ile w ogóle jest, ja tam nic nie widzę, nie jestem elektronikiem) jest za słaby.
        Te głośniki również na suba się nie nadają, to są szerokopasmówki.

Skomentuj

Lepsze to niż nic Będę musiał pomyśleć nad czymś lepszym w takim razie. Odnoszę wrażenie że cały bass jaki te głośniki generują zostaje w skrzyni. Da się jakoś temu zaradzić?

Skomentuj

Nie, za słaby wzmacniacz + nieodpowiednia filtracja, nieodpowiednie głośniki.

Skomentuj

No trudno... Nadzieja umiera ostatnia Dziękuje za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
              X