Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LOTUS 600 TONSIL vs Vk6300 vs PIONEER S-CR31-W prosze o opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LOTUS 600 TONSIL vs Vk6300 vs PIONEER S-CR31-W prosze o opinie

Witam
    Jako ze zakupiłem sobie ampli Denon 1705 chciałbym podłączyć do niego jakieś głośniczki (na razie nie mam żadnych a chciałbym żeby coś grało ) Stad moje pytanie o te dwa zestawy jako ze znalazłem je w jako takiej cenie czyli coś kolo 450zl
    opis lotusa ( za tym przemawia ze mam blisko i mógłbym ewentualnie zobaczyć co kupuje bo to używka oczywiście )
    Zestaw LOTUS front jest zestawem trzydrożnym bas-reflex z głośnikami - niskotonowy 17 cm ,średniotonowy 11 cm oraz 19mm kopułkowy wysokotonowy i mocy 200 Wat.
    Zestaw LOTUS Center jest ekranowanym zestawem szerokopasmowym z dwoma 10 cm głośnikami i mocy 80 Wat.
    Zestaw LOTUS Sat to ekranowany zestaw szerokopasmowy z jednym głośnikiem 10cm i mocy 50 Wat.
    VK6300 podobna cena zestaw nowy tez 5.0
    Miało by to służyć zarówno do stereo jak i do kina domowego pokój 25m2 muzyki słucham rożnej raczej nowoczesne brzmienia chociaż dobrym starym rockiem tez nie gardzę :)
    Oczywiście zdaje sobie sprawę ze to nie będzie żaden Hi-end ale zanim wykonam własną konstrukcje minie troszkę czasu ( już mam kilka upatrzonych na forum) a nie chce żeby ampli stal i się kurzył
    Znalazłem jeszcze coś takiego jak PIONEER S-CR31-W około 100 zl tańsze czyli w okolicach 350zl
    Pozdrawiam
    ps. jeśli jest ktoś kto słuchał ewentualnie tych zestawów to proszę o wrażenia

Mając taki budżet szukałbym używanych.
    Z firm które wymieniłeś oglądałem VK, i radzę nie kupować..szkoda pieniędzy.

Poszukaj czegoś w stylu Kody, np (http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-...577472868.html)
    lub http://allegro.pl/koda-sg-550f-s-c-s...561300200.html

Jak dobrze poszukać to i Jamo masz w tej cenie
    http://allegro.pl/zestaw-glosnikow-5...585452994.html

Skomentuj

mialem budzetowe zestawy 5.1 Kody SG-550v2, Prism Onyx 100, Eltax universe i tak naprawde to zadnego bym nie polecil, chociaz koda nie byla az tak tragiczna jak pozostale, jakas tam zwrotnica nawet byla a nie tylko kondensator, pozostale 2 zestawy tragedia. Teraz do kina uzywam Mivoc HXA 5000 oraz osobnych kolumn stereo do muzyki, i jest to wedlug mnie o wiele lepsze rozwiazanie

Skomentuj

rozumiem ze limit to 500zl?

Skomentuj

Zasadniczo im mniejsze pieniądze wydam tym razem na coś co będzie "grało po japońsko czyli jakooooo takooooo" tym większe będę mógł przeznaczyć na konstrukcje DIY także starałbym się nie wydawać więcej jak 500zl ale jeśli będzie to na przykład 650 zl to tez się nie przewrócę z wrażenia :) jeśli kolega Pawel S. ma jakieś propozycje to z chęcią wysłucham bo ludzi doświadczonych warto słuchać :)
          znalazłem również coś takiego jak:
          Eltax discovery + central i dwie satelity za 350zl używane w poblizu
          Wharfedale Crystal 40 (podobno caly zestaw bez suba) za lekko ponad 600zl (co trochę przekracza budżet ale widziałem takie zestawy z denonem i te są nowe chociaż nie wiem czy na pewno istnieją czy to tylko wirtualne stany magazynowe)
          Tonsil Duet za 400zl
          Co do głośniczków Jamo widziałem jeden filmik gra to (przynajmniej na filmie) dość fajnie ale niestety kolorek troszkę dziwny :/
          Co do kody to nawet na YT nie można zweryfikować jak to gra wiec duża niewiadoma
          Pozdrawiam
          Last edited by Quaki; 28.09.2013, 14:57.

Skomentuj

Na YT nie słucha się jak gra sprzęt, co do Kody to jest to w miarę konstrukcja, i tego bym szukał. Ew. Jamo. Wharfedale mam, nie z serii crystal (tylko diamond) i jestem zadowolony)

Skomentuj

wrotekpoz zdaje sobie z tego sprawę ze YT to żaden wyznacznik (rożny sprzęt rożne wielkości pomieszczę rożna jakość nagrań) ale jeśli nie mam innej możliwości (a w przypadku kolumn wycofanych z produkcji i praktycznie nie dostępnych w sprzedaży jako nowe ) to lepszy rydz niż nic. Dlatego pytam na forum i staram się dotrzeć do jakichkolwiek informacji zanim wydam nawet najmniejsze pieniądze (jak bym miale je wyrzuci w błoto to wole dać na jakiś sierociniec się dzieciaki przynajmniej ucieszą )
              Pozdrawiam
              ps. sprawdzilem WHARFEDALE juz dawno nie ma a strona nie byla uaktualniona wiec to odpada
              Last edited by Quaki; 28.09.2013, 16:06.

Skomentuj

tablica.pl/oferta/kolumny-rubicon-rp-16-f-ID38PkN.html#664c94c421

zapytaj czy to komplet i ew by wyslal, bo jesli tak to bedzie napewno 1000 razy lepszy wbor niz vk czy koda.

Skomentuj

może pojechać i posłuchać ?
                  http://allegro.pl/tonsil-altus-zesta...572709615.html
                  http://allegro.pl/okazja-glosniki-ja...577692170.html

Skomentuj

Co do tych tonsili to doczytalem sie na forum ze szkoda mojego czasu (dwie osoby swteirdzily ze posiadaja i jakosc tragiczna)
                    co do jamo z checia bym pojechal posluchac ale do Chorzowa z 3 miasta moglo by sie lekko nie oplacac ale i tak wielkie dzieki za zangazowanie i chec pomocy
                    w moich okolicach znalazlem jeszcze takie zetsawy jak
                    -Koda F51v2 500zl
                    -jamo 506 s 650zl
                    i Wharfedale crystal 40 za okolo 400zl i jesli ta oferta bedzie jeszcze aktualna i glosniki beda cale to sadze ze na nich skoncze z tym ze niestety nikt nie odbiera telefonu bede staral sie jutro dodzwonic
                    Pozdrawiam
                    Last edited by Quaki; 28.09.2013, 22:54.

Skomentuj

Czaruję...
                    X