Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o pomoc, jaki zestaw stereo DIY 2.0?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A jak z dźwiękiem Founteka FW146 na średnicy? Obawiam się tylko czy HDS180 nie położyłby go na średnicy gdyby miał grać tylko jako średniotonowiec...

Skomentuj

Zapraszam również innych uczestników forum do swojej opinii. Bardzo mi zależy na różnych alternatywach żeby mieć jakieś opcje wyboru....może jakieś propozycje z istniejących konstrukcji z forum ? Będę wdzięczny

Skomentuj

A może warto samemu przejrzeć dział gotowych konstrukcji, dział z projektami? I dopiero zacząć pytać? A nie oczekiwać wszystkie na talerzu...

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
        A jak z dźwiękiem Founteka FW146 na średnicy? Obawiam się tylko czy HDS180 nie położyłby go na średnicy gdyby miał grać tylko jako średniotonowiec...
        Gdyby HDS180 grał na samej średnicy pewnie byłby lepszym wyborem, choć taki na 100% przekonany do tego nie jestem. Ale jest to sporo droższy głośnik, no i łączenie 7 cali z 8 calami to trochę takie średnie rozwiązanie.
        Jak już pisałem - zestaw, który zaproponowałem to takie optimum w kategorii cena/jakość dla 3 way. Taniej nie specjalnie się da złożyć coś ciekawego.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          A może warto samemu przejrzeć dział gotowych konstrukcji, dział z projektami? I dopiero zacząć pytać? A nie oczekiwać wszystkie na talerzu...
          Luszti przez ostatnie parę lat od czasu do czasu przeglądając fora widziałem myślę, że kilkaset konstrukcji. Tylko pytam, nie dlatego, że chcę mieć podane coś na talerzu, tylko dlatego, że moja wiedza na temat parametrów głośników, stosunku ceny do jakości i doboru przetworników jest bardzo mała. Dlatego stawiam te pytania. Wam łatwiej jest ocenić, wyselekcjonować te sensowne konstrukcję zrobione przemyślane dobrze grające. Inaczej nie zadawał bym tych pytań. Z reguły też podobają mi się konstrukcje, opinie o zestawach dużo droższych (tysiąc, dwa) więc tym trudniej wybrać coś sensownego w takim budżecie ze stogu siana.

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 15:38 ---------- Poprzedni post o 15:35 ----------

Obiektywnie patrząc dla kogoś takiego jak ja bez doświadczenia praktycznego w akustyce ciężko ocenić jakie strojenie powinna mieć kolumna, czy przetworniki pasuję, czy zwrotnica jest prawidłowo zaprojektowana, czy obudowy mają prawidłowe rozmiary. Mogę też oglądać gotowe projekty i sugerować się wyglądem, ale czy o to tylko chodzi ? Wygląd jest jak napisałem bardzo ważny, ale nie pokazuję prawdy o zamontowanym zestawie. Ja tak to widzę.

Skomentuj

Nikt Ci nie powie jak Ty odbierzesz dany zestaw.
            Dopóki nie posłuchasz i tak nie będziesz miał pojęcia jak zagra

Skomentuj

Czaruję...
            X