Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sonus Faber wycinane w CNC prosze o opinie na temat wad i zalet takiego wykonania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sonus Faber wycinane w CNC prosze o opinie na temat wad i zalet takiego wykonania

Witam
    Na forum doszukałem się przez przypadek dość "dziwnego" wykonania replik kolumn Sonus Faber co sadzicie o takiej technice wykonania paczek jakieś wady ? Pytam doświadczonych ludzi z uwagi na to ze w najbliższej przyszłości mam zamiar zostać posiadaczem maszyny CNC o polu roboczym 2x2m z przeznaczeniem do ciecia i frezowania miękkich materiałów stad moje pytanie. Jak sadze elementy składające się na przedstawione w poniższym linku obudowy są chyba wycinane na maszynie CNC dałoby to chyba dużą szybkość wykonania takich paczek.
    http://www.homecinema-fr.com/forum/d...771134-45.html
    Pozdrawiam

W taki sposób idzie mnóstwo materiału. Poza tym na każdej krawędzi łączonej może powstać klawiszowanie. A tych krawędzi jest tam od liku.
    Można taniej i prościej :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

wycinasz tylko kilka takich formatek i rozstawiasz je co jakis dystans. na te wręgi przyklejasz HDF w kilku warstwach. masz duzo taniej a rownie dobrze

Skomentuj

Rozumiem widziałem tez na forum pomysł ze sklejka która oparta na listewkach formuje ten specyficzny kształt kolumn dzięki za zainteresowanie
        Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
        X