Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regeneracja GDN 20/30/4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Regeneracja GDN 20/30/4

Witam, mam ww. głośniki, które zamierzam zregenerować. ale niestety nie wiem jaki zestaw naprawczy wybrać, gdyż na Allegro nie mogę znaleźć pasującego do mojego (membrana plus zawieszenie górne). W razie czego to z jakiego głośnika wziąć zestaw naprawczy jako zamiennik pasujący do ww. GDN 20/30/4. Z góry dzięki za pomoc.

Wymień tylko zawieszenie górne jeśli możliwe, bo ciężko będzie coś sensownego dostać pod to...

Skomentuj

A czy na przykład taki http://allegro.pl/kompletny-sklejony...634506724.html by spasował?

Skomentuj

Może i będzie pasować, ale nie będzie to już GDN20/30 tylko jakiś mutant i nie wiadomo co z tego wyjdzie, dużo ludzi narzeka na te zestawy z aukcji.

Wprawdzie inni, ale wysłali mi do GDN20/60 cewki o złej wysokości uzwojenia, impedancji, nie mówiąc już o całkowicie innym kształcie membrany, mogłem samo zawieszenie wymienić i byłoby w porządku...

Skomentuj

To zależy skąd zamawiasz ;p Ja akurat do GD 20/20 wziąłem już cały zestaw, który pasował idealnie tak jak oryginalna membrana. Ale skoro lepiej zrobić zawieszenie to wolę nie ryzykować.
          Chciałbym też dodać membranom trochę koloru, co myślicie o użyciu tuszu kreślarskiego, podobno nie wpływa na wagę membrany.

Skomentuj

Czaruję...
          X