Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitorki do komputera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitorki do komputera

Witam! Potrzebuje monitorków do komputera, głownie do odsłuchu muzyki rap. Monitorki będzie wspomagać subwoofer na peiynigu pa-pa250f4 (tak tak wiem ) Pokój około 11m2. Zastanawiałem się nad jakims z szerokopasmowych Tang-bandów 3 lub 4 cale. Chętnie wysłucham waszych propozycji. Budżet na same przetworniki-tak około 200zł. Pozdro :)

Nie pozostaje Ci nic innego jak projekt PJ+14SCX (w nowym wydaniu) w tym budżecie lub jakaś szerokopasmówka...

Skomentuj

200zł na jakiekolwiek DIY to bardzo ograniczony budżet, za przetworniki jakieś 160zł, części na zwrotnicę w tanim wydaniu 50zł, resztę akcesoriów jak doliczysz, wyjdzie może z 300zł, zależy za ile zrobisz obudowy.

Skomentuj

Za 300zł kupisz gotowe monitorki diy na 14scx (w razie czego pw)

Skomentuj

A za ok. 200 może kupić Creative T20, które z subem wystarczą zupełnie do Rapu i jeszcze będzie sporo miejsca na biurku. http://allegro.pl/creative-gigaworks...749954515.html , chyba, że kolega chce mieć coś zrobionego własnoręcznie.

Skomentuj

A jednak 200 na przetworniki, no to można już coś pomyśleć, głośniki komputerowe nie wiem czy warto kupować, ja bym nie kupił ze względu na wymagania co do odbioru...

Skomentuj

Może coś jak w tym linku http://diyaudio.pl/showthread.php/18...60-8-by-Hermes ARN 116 + Mission ?

Skomentuj

A może chcesz ARNy116 z Missionem?
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

14SCX będzie miał niżej schodzący bas, cenowo podobnie.

Skomentuj

Nie rozumiem po co stawiać w pokoju 11 m2 na biurko kolumny o pojemności ok. 10 l. brutto, gdy będzie użyty subwoofer.

Skomentuj

Właściwie to autor nie napisał, że monitory mają stać na biurku. Mają to być monitory do komputera a można to różnie interpretować. Można mieć kolumny np na podstawach obok biurka lub zupełnie w innym miejscu.

Skomentuj

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
                        Właściwie to autor nie napisał, że monitory mają stać na biurku. Mają to być monitory do komputera a można to różnie interpretować. Można mieć kolumny np na podstawach obok biurka lub zupełnie w innym miejscu.
                        Monitorki do komputera ustawione poza biurkiem? Na ścianie można powiesić, tylko po co takie pudła jako satelity.

Skomentuj

No właśnie w tym sęk, że skoro będzie subwoofer, to wyciskanie potu z monitorów wydaje mi się zbędne. Te Creative'y też nie za bardzo mi pasują, wole coś stworzyć sam Może TB W4-1052SDF w jakichś ~5L pudełeczkach ? Albo coś podobnego ?

Skomentuj

Poczekajmy może niech sam autor wypowie się w temacie.
                            Zamieszczone przez roboss Zobacz posta
                            głownie do odsłuchu muzyki
                            Po tym można wnioskować, że kolumny niekoniecznie będą stać na/przy biurku

EDIT: O, spóźniłem się

Skomentuj

Fakt, zapomniałem wspomnieć, iż będą stać na biurku

Skomentuj

Czaruję...
                              X