Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wycinanie otworów w polakierowanym fornirze.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wycinanie otworów w polakierowanym fornirze.

Cześć mam skończone kolumny diy Altus 300. Ofornirowane i polakierowane lakierem bezbarwnym. Chciałem wyciąć jeszcze otwory na rączki po bokach. Powiedzcie mi czy taka operacja jest możliwa bez porysowania kolumn. Chciałbym wycinać wyrzynarką do drewna. Ewentualnie ponawiercać blisko siebie otwory i jakimś pilnikiem piłować. Wg. mnie powolutku by jakoś to wyszło. Macie jakieś propozycje jak to bezawaryjnie zrobić ?

Oklej to miejsce taśmą malarską może ze dwie warstwy na wszelki wypadek, wyrzynarka i ogień :P

Skomentuj

Wyrzynarką trochę strach jest, może powyrywać fornir po słoju. Najbezpieczniej będzie frezarką z ostrym frezem.

Skomentuj

Może wyrzynarką da rade, tylko nowy, ostry brzeszczot wysokie obroty i jazda

Skomentuj

Zamieszczone przez konrad1 Zobacz posta
          Chciałem wyciąć jeszcze otwory na rączki po bokach
          Po jakiego czorta? :)

Skomentuj

Przy dobrym nozyku to wyrzynarką z skokiem ciencia w dół (a nie standardowo w gore) powinno sie udać. Pamiętaj aby dobrze zabezpieczyć powierzchnie.
            Jak jest grubo twardego lakieru to istnieje ryzyko jego odpryskiwania.

Skomentuj

Nie na temat...
              Pewnie będą bardziej "estradowe", jeszcze speakon i jazda...

Do autora - Altusy to nie estradówki i powinny grać w domu, wtedy uchwyty są niepotrzebne i tylko oszpecą wygląd (zresztą ja bym ich nawet do domu nie robił).

Skomentuj

Czaruję...
              X