Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Eton 7-360 + no właśnie, co?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Eton 7-360 + no właśnie, co?

witam kolegów po długiej przerwie :)

od dwóch lat słucham zestawu na eton 7-360 i bochlender graebener neo-3pdrw .
    dla przypomnienie http://www.loudspeakershop.eu/glosni...ex-p-2000.html
    http://www.parts-express.com/bohlend...k-cup--264-735

jako że do nowego mieszkania nie pasują mi podstawkowce, postanowiłem wykonać nowe obudowy wolnostojące. przy okazji chcę system rozwinąć do 5.1
    i w związku z tym wpadłem na pomysł zmiany wysokotonówki. generalnie z BG neo3 jestem bardzo zadowolony, bo to świetny tweeter, ale mam ochotę na coś nowego.
    Etona nie zamienię, bo jest zaj^&^&*bisty . poza tym do centralnego i efektowych chcę kupić któryś z 5" też Etona.
    co do wysokotonowego, zależy mi na detaliczności, wyciąganiu smaczków, może też trochę słodzić. podział na 2200kHz lub niżej. cena myślę 400-450zł/szt
    myślałem nad ss9700 lub Morel ET 338. co myślicie? jakieś inne pomysły?

Z Etonem widzialbym ten glosnik: http://meniscusaudio.com/trans-n26ca-p-1303.html

Skomentuj

A może eton 25sd1?świetny i stosunkowo tani głośnik

Skomentuj

Może Fountek NeoCD2.0? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
          Z Etonem widziałbym ten glosnik: http://meniscusaudio.com/trans-n26ca-p-1303.html
          straszny brzydal, to chyba jakaś nowość bo w sieci nie ma o nim zbyt wiele. raczej nie zaryzykuję, szukam sprawdzonych głośników, raczej na miękkich membranach. przyznaj się pharoh, na pewno już do Ciebie płyną z ameryki:)

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
          A może eton 25sd1?świetny i stosunkowo tani głośnik
          dość ciekawy głośnik, ale fs trochę za wyspki jak na podziały ok 2000Hz, no i jakościowo chciałbym jednak wyżej celować

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Może Fountek NeoCD2.0?
          nawet się nad nim zastanawiałem:)
          mój kolega z czasów studiów zaprojektował i sprzedaje właśnie takie zestawy na 7-360 i neocd2.0 (i tu pierwszy minus, bo nie lubię papugować)
          a drugi minus jest taki, że dwudrożna centralka na 5" etonie i tym wysokim mi nie wejdzie do szafki pod TV. już nie wspominając że w testach Zapha mój Bohlender zjadł tego Founteka...
          http://zaphaudio.com/nondomes/

naprawdę intensywnie się zastanawiam nad tym ss9700, albo ET338
          może warto dopłacić do revelatora lub któregoś iluminatora (przynajmniej dać je na przód, do kolumn efektowych jakiś tańsze)??

co jest wart SEAS T25CF001 EXCEL?

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
            co jest wart SEAS T25CF001 EXCEL?
            fajny głośnik. Bardzo łagodny .

Skomentuj

"dość ciekawy głośnik, ale fs trochę za wyspki jak na podziały ok 2000Hz, no i jakościowo chciałbym jednak wyżej celować"

Jeśli jakość idzie w parze z ceną to ten eton powinien być znacznie droższy!Jeśli bywasz w gdańsku to zapraszam a posłuchasz jak detaliczny,szczegółowy jest to głośnik:biggrin:Głośnik dość trudny w aplikacji...u mnie gra na 2,2khz ale pewny nie jestem LuSzti lub Dolphin123 musiał by to potwierdzić
              Last edited by roman763; 10.12.2013, 09:51.

Skomentuj

przyznaj się pharoh, na pewno już do Ciebie płyną z ameryki
                Nie plyna, z nowosci w USA po przeczytaniu kilkudziesieciu watkow zdecydowalem sie jednak na CSS LD25X, ktory aktualnie mam i jeszcze kilka do mnie plynie razem z przystosowanymi do nich WG. Jezeli znajde troche czasu, to planuje zrobic oversized na 8-10" glosniku z podzialem na 1200Hz
                Jezeli chcesz, to moglbym Ci go przeslac na testy to sobie ocenisz

Skomentuj

ja też będę miał coś nowego :)
                  więcej info wkrótce .

Skomentuj

Nie na temat...
                    A ja wiem co :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                      A dlaczego ja nic nie wiem?

nawet się nad nim zastanawiałem
                      mój kolega z czasów studiów zaprojektował i sprzedaje właśnie takie zestawy na 7-360 i neocd2.0 (i tu pierwszy minus, bo nie lubię papugować)
                      E tam, nie ma co się przejmować, że kolega robi to samo - mam też taki zestaw (Eton + NeoCD2.0) i sobie cenię :)

Skomentuj

Nie na temat...
                        Jeszce do jurta musicie poczekać . Ja też

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          ja też będę miał coś nowego
                          Metalowe nowości z AT.com/pl ? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                            Nie plyna, z nowosci w USA po przeczytaniu kilkudziesieciu watkow zdecydowalem sie jednak na CSS LD25X, ktory aktualnie mam i jeszcze kilka do mnie plynie razem z przystosowanymi do nich WG. Jezeli znajde troche czasu, to planuje zrobic oversized na 8-10" glosniku z podzialem na 1200Hz
                            Jezeli chcesz, to moglbym Ci go przeslac na testy to sobie ocenisz
                            ten CSS muszę przyznać ze głośnik ciekawy, dobra cena, super chyka CSD, dobre chyki zniekształceń. czy mógłbyś porównać go do Bohlendera? o co chodzi z tym WG? przecież głośnik ma już zamontowana tube. widzę jeden duży minus tego głośnika - brak dostępnosci, a ja potrzebuje 5 szt:/ chetnie ich posłucham , odezwę się w tej sprawie niedługo na PW.

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
                            Jeśli jakość idzie w parze z ceną to ten eton powinien być znacznie droższy!Jeśli bywasz w gdańsku to zapraszam a posłuchasz jak detaliczny,szczegółowy jest to głośnikGłośnik dość trudny w aplikacji...u mnie gra na 2,2khz ale pewny nie jestem LuSzti lub Dolphin123 musiał by to potwierdzić
                            dzięki wielkie za zaproszenie, może w maju będę w gdańsku, mam jednak kawałek ze śląska:)

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            ja też będę miał coś nowego
                            pochwal się już co bedziesz mial?

ja czekam aż w cross-spectrum pojawię się znów kalibrowane mikrofony Dayton EMM-6...

Skomentuj

czy mógłbyś porównać go do Bohlendera?
                              Neo3 jest specyficznym glosnikiem, posiadajacym cechy nieosiagalne dla standardowych kopulek. Jezeli przy ocenie pomine te cechy, to CSS po prostu zjadl Neo3

o co chodzi z tym WG? przecież głośnik ma już zamontowana tube.

lubie wieksze tubki.

Skomentuj

Odświeżę temat, bo trochę czasu minęło i może do tego etona coś ciekawego się pojawiło. Ciekaw jestem jak by wyszło połączenie tego CSS-a z etonem.

Skomentuj

Czaruję...
                                X