Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Resolution ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Resolution ...

Miał ktoś bliższy kontakt z tą serią Peerless'a? Chciałbym głośnik kupić już lepszy i wolę dokładnie posłuchać opinii o wszystkich na które zwracam uwagę. Ostatnio jest to seria Resolution model albo 10'' albo 12'' (15'' to dla mnie za dużo).
    Po zaaplikowaniu parametrów R12'' do WinISD wychodzi całkiem nieźle.
    Wykresy tyczą się obudowy 50l bass-reflex
    Załączone pliki

glosniki sa fajne ale wg mnie roznica w cenie pomiedzy resolution a sls jest nie uzasadniona

[ Dodano: 2005-01-04, 12:24 ]
    gra raczej miekko nisko jednak nie da sie pozbyc takiego malego smaczku samochodowego a to za sprawa leciutkiego podkreslenia kick basu

Skomentuj

To znaczy, że nie czekałbyś aż uzbierasz te 500 czy 600 zł tylko gdyby twoja kieszeń byłaby wystarczająco duża to zakupiłbyś SLS'a.
      Resolutiony można zaaplikować w mniejszą obudowę, ale co potrafią to tego nie wiem.

Skomentuj

przeciez sls jest tanszy od resolutiona o jakies 300 zł
        wg mnie do domku gdzie mozna dac bude o 5 l wieksza to nei ma znaczenia a wersje 30 cm spokojniem ozesz zasilac mostkiem tda lub lm i naprawde ladnie to zagra

Skomentuj

Moim zdaniem (czysto teoretycznym - choć duzo myślę o zakupie jednego lub drugiego) roznica w cenie nie powinna byc tylko komentowana w zakresie brzmienia.
          Choć brzmienie to podstawowe kryterium to nie zapominajmy jakim kosztem je otrzymujemy (nie tylko pieniądze). Sprawdz jaka obudowa musi być zastosowana w obydwu głosnikach. Jesli zalezy Ci na niskiej f3 i kompaktowych wymiarach to wybór jest juz prostszy.
          PS
          bardziej niz na symulacjach (nawet tych z akustyka) wierzyłbym panowm z Pirlesa :-) no i osobom takim jak Łukasz, które słuchały tych przetworników. Choć wiadomo ze Łukasz ceni szbkośc nad niskie zejscie i nalezy odpowiednio interpretowac kazda wypowiedz "odsłuchową" pod własnym kątem.

Skomentuj

ja pozwole sobie napisac pewne wnioski do ktorych doszedlem w ostatnim czasie tak sie zlozylo ze zaprzyjaznilem siez pewnym audiofilem diy prowadzacym salon car audio i mam dostep praktycznie od wiekszosci glosnikow
            aler nie o tym, chcialem prawic

na poczatkujak bawilem sie z alfredami stxami i tonsilami uwazalem ze jest to cud swiata i nie bylo mi nic potrzebna troceh sie osluchalem potem przyszla pierwsza pozadna konstrukcja na sls 20 cm i P300 to byl szok przepasc byla tak wielka i powalajaca ze rozsmakowalem sie na wyzsze przedzialy mysla ze jak zagra tak samo lepiej powali mnie
            potem bylo troceh alconnow scanow itd itd i wkoncu glosnik uznawany przez nie jedengo za istnego boga xls a tu male rozczarowanieroznica byla ale nie taka jak sie spodziewalm nie tak powalajaca raczej roznily sie pewne aspekty i niuanse tak samo byloz przejsciem na focala i jednego JL
            jedynie beyma power 12 zrobila nam nie wrazeie ale jej brzmienei jest zgola inne

w gosnikach doskonałym wyznacznikiem jakosci jest ich cena jednak czasami zdarza sie zepomiedzy glosnikiem za 400 zł a powiedzmy 700 zł roznica jest naprawde minimalna i nie jest warta tych 300 zł ale jezeli spojzymy na to w aspekcie bezwzglednym brzmienia hmmm tu nie patrzy sie juz na pieniadze
            pozaostaje jeszcze sprawa towarzyszacej elektroniki i jej poziomu itd ale to juz jest rozmowa na inne pol litra
            a moja rozprawa dotyczyla raczej "basówek" z innymi sprawa jest troceh inna

Skomentuj

życie nie jest wcale takie proste.
              I tak powoli dochodze do wniosku, że im człowiek dłużej się zastanawia tym większy ma mętlik w głowie. Najlepiej wpaść na pomysł, zrealizować go i cieszyć sie jego pięknem.

Skomentuj

Kocur, cim jest sie bardziej doswiadczonym konstruktorem tym ciezej jest wykonac jakis projekt

Skomentuj

Niestety, albo stety ale musze to potwierdzić. Najlepszym sposobem wyboru suba to jest np. dostać go pod choinkę (chodzi mi o sam głośnik). Nie mamy wtedy dylematu czy wybrać taki człośnik czy inny, czy też odłożyć jeszcze 100 zł i kupić jeszcze coś innego... A tak po prostu mamy to i robimy.

Skomentuj

Witam,
                    Raczej zawsze funkcja użyteczności krańcowej z tak zwanego bogactwa, tutaj użyteczności krańcowej dla słuchacza z ceny produktu jakim jest głośnik, jest malejąca. Niestety z tą użytecznością jest tak w większości dziedzin, czy zagadnień.
                    Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

tylko po co lapac sie za niskie f3?
                      u mnie w stosunkowo duzym mieszkaniu nie slychac tego!!!!
                      moze u sasiadow albo pod blokiem... fajnie tylko po co ?!!!
                      to nie lepiej miec impuls ok?
                      nie wiem ja zrobilem br ktory caly czas praktycznie zatkany jest szmata podkoszulka czy jak kto tam zwal czyms co nie przepuszcza powietrza

Skomentuj

DDDD

Piotr01 Heheheheheheehehehehehehehehehehehehehehehe o czymc Ty gadasz hehehehehehhehe ktos wie o co mu chodzi hehehehehehehe co to za pseudintelektualny belkot ja jak nie mam nic do powiedzenia co mogłoby wnieść coś do dyskusji to siedze cicho ale teraz juz nie wytrzymałem hehehehe złota czcionka dla Piotra01.
                        Pozdrawiam.

Skomentuj

>Adrianotron: to nie jest zaden "pseudintelektualny belkot" tylko ekonomia (mikro z reszta, jesli dobrze pamietam z liceum i dla bardziej wtajemniczonych to ma jak najbardziej sens:) pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                          X