Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki projekt polecacie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki projekt polecacie

Witam wszystkich.
    Chciałbym zbudować własny zestaw stereo ale jestem kompletnym laikiem w tym temacie i nie wiem co z czym dobrze zagra itd. Mam jednak wizje chciałbym aby były to kolumny modułowe. Niskie rejestry powierzyłbym gdn30/120 dlaczego? po prostu mi się podoba. Drugi moduł to oczywiście średniaki (chciałbym aby ich nie brakowało) i wysokie - jakie? nie wiem może jakiś gotowy projekt? To pytanie kieruje właśnie do kolegów siedzących w tym temacie. Co postawić na tych gdn-ach? Muzyki słucham każdej, pokój do odsłuchu to ok. 34m2 natomiast kasa jaką chciałbym wydać to ok. 1000zł nie licząc modułów niskotonowych. To mój pierwszy post wiec za jakiekolwiek pomyłki itp. przepraszam.

zaraz posypia sie slowa krytyki co do doboru glosnikow, budzetu i wymagan

nie mam sily o tej godzinie edukowac, wiec tylko wspomne ze jest w planach projekt dobrze brzmiacych 3 drog na latwo dostepnych tonsilach + cos lepszego na gore

nic innego za takie pieniadze raczej nie uda sie zbudowac

Skomentuj

Krytyka bywa potrzebna. Co do wymagań, to jakiś szczególnych nie mam do tej pory słucham stereo na a110 i poczciwym radmorku 5102. Jednak chciałem się doradzić bo może jeden z waszych projektów pokaże mi zupełnie inny świat stereo. Czy mógłbyś mi trochę przybliżyć ten projekt na łatwo dostępnych tonsilach z tym czymś lepszym na góre?

Skomentuj

Zamieszczone przez 7700373 Zobacz posta
        do tej pory słucham stereo na a110 i poczciwym radmorku 5102.
        cokolwiek nie wezmiesz zagra lepiej!

plany sa na GDN 30/100/7 (11) + GDM 18/80 + 30mm wavecor na gorze
        glosniki latwo dostepne (gdn z mildtona lub obecnie produkowany, GDMow jest duzo na rynku wtornym + oryginalne membrany) a najslabszy element zastapiony glosnikiem odpowiedniej klasy jakosciowej

ale z racji na ilosc wolnego czasu moze to dluuugo potrwac zanim je zrobie

Skomentuj

Czaruję...
        X