Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 drogi a może cos innego...prośba o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3 drogi a może cos innego...prośba o pomoc

Witam,

Nie ukrywam że z lekką obawą piszę ten post że mnie zjecie ale spróbuje

Od jakiś dwóch miesięcy śni mi się po nocach projekt kolumn , najpierw był to projekt TL ale kolega który siedzi w audio i jest troszkę zakręcony na tym punkcie naprowadził mnie na projekt 3 way.... no i od tego miejsca zaczynają się schody a nawet ściana...

1 - pierwsza sprawa to kolega który mnie wspomaga z teorią i z wszelkimi podpowiedziami nie ma doświadczenia w diy audio, ma duże pojęcie w temacie audio ale kolumn nie budował i nawet mnie nie ściemnia że wie jak to zrobić, wiec idziemy trochę po omacku ( bierzemy też pod uwagę gotowy projekt)

2 - jestem ograniczony finansowo - tzn póki co ten temat to początek mojej przygody z audio więc muszę troszkę zakombinować przed moja lubą i w tajemnicy przed nią wyskrobie max 2 tysiące razem z budową skrzyń ( lakierowanie będzie po kosztach bo zrobi to mój znajomy który to robił zawodowo)

3 - co do wyboru głośników to najpierw celowaliśmy w znany tutaj zestaw :
    Wavecor TW030WA10
    FOUNTEK FW146

dodatkowo DAYTON AUDIO RS225-8 8"

decyzja dlatego taka że wavecor z tym fountekiem ma dobre recenzje i ma dobry stosunek jakośc- cena.

po korespondencji dotyczącej dostępności głośników z jednym ze sklepów audio dostałem odpowiedź że ten zestaw to "taki trochę nie bardzo" ale proponują np. to:

SEAS 22TAF

DAYTON AUDIO RS52AN-8 2"

DAYTON AUDIO RS225-8 8"

zaproponowali też pomiary w ich zakresie , projekt zwrotki itd. ale jest jedno ALE - opinie na ich temat są że tak napisze - średnie , więcej danych o nich nie podam

Podsumowując ten bałagan powyżej zadam pytanie :

Czy taki projekt przy wymienionych założeniach ma sens ( ja się bardzo uparłem ) ?
    Czy jest tutaj ktoś kto mógłby wspomóc w tej budowie ?
    Co Wy o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Niech zgadnę? Chodzi o killera? Zestawienie jak najbardziej ok, 22TAF/G to jedna z lepszych kopułek w tej cenie

Skomentuj

Zamieszczone przez MarcinJ Zobacz posta
      po korespondencji dotyczącej dostępności głośników z jednym ze sklepów audio dostałem odpowiedź że ten zestaw to "taki trochę nie bardzo" ale proponują np. to:

SEAS 22TAF

DAYTON AUDIO RS52AN-8 2"

DAYTON AUDIO RS225-8 8"

zaproponowali też pomiary w ich zakresie , projekt zwrotki itd. ale jest jedno ALE - opinie na ich temat są że tak napisze - średnie , więcej danych o nich nie podam
      http://zap-audio.pl/sklep/ ??
      jezeli tak to faktycznie opinie sa mieszane
      podobno czegos sie nauczyl... ale jakos po tylu latach sprzedawania bubli na panelach podlogowych nikt nie ma ochoty tego sprawdzac

jezeli to nie on, to mozesz zaryzykowac
      tylko ze raczej nie zmiescisz sie w budzecie :p

Skomentuj

Czaruję...
      X