Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wysokotonowy w altusach 140??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wysokotonowy w altusach 140??

Witam wszystkich kolegów!!
    Wracając dzisiaj z uczelni zobczyłem na pewnym podwórku pod wiatom jakieś kolumny! Stwierdziłem, że komuś sie już nie przydały. No więc stwierdziłem, że czemu nie można by się spytać czy nie chcą tego odsprzedać. Zadzwoniłem, wyszła miła starsza pani, przeprosziłem za swoją MEGA bezszcelność, i zapytałem. W odpowiedzi usłyszałem :"Jak mi to pan to zabierze z podwórka to ja panu nawet to dam" - więc ja nie wiele sie zastanawiałem! I od dzisiaj jestem posiadaczem altusów 140 [aż ze szczęścia pare browarków sobie dzisiaj walnąłem, bo tak fajnie jak sie spotyka ludzi, którzy coś za darmo rozdają:)) ]!!!

A teraz pytanie do znawców:

1)Jakie w tych ALTUSACH 140 orginalnie znajdował sie wysokotonowy???

Bo (już) w moich są GDWK 9/120 przykręcone centralnie do budy! Ale otwory sie zgadzają, nic nie jest wiercone, a wiem ze orginalnie są tam jakieś na które też są przykręcane ozdobniki - pierdolniki. A na moich nie ma!

Na stronie tonsila, w archiwach też znalazlem te pierscienie na wysokotonowym. Nie mam pewności, ale podejrzewam ze orginalnie byly tam :GDWT 9/40/5 ?? (tak znalazlem na forum)??

2) Czy ktoś posiada może gdzieś w "szafie" takie pierscienie od wysokich - jeśli tak to czy nie chciałby sie może pozbyc ??? (chciałbym, bo planuje troszkę je odnowić i dać bratu na urodziny, najlepiej tak jak w orginale)

3) A może lepiej zostawić te co są (wyglądają na w miare nowe, są całe czarne, a wiem że w mildtonach były jaieś brązowe)

Za udzielenie odp. wielkie dzięki i sorry ża zawracam du.. takimi pytaniami!

[ Dodano: 2005-01-05, 02:36 ]
    aaa, jak mi sie uda to wrzuce jutro fote i powiecie mi czy ona jest very orginal czu juz byla moze majstrowana !!

[ Dodano: 2005-01-05, 02:36 ]
    znaczy one :))

W moich Altusach za soprany slużyły GDWT 9/80 8 Ohm. Oczywiscie mozna zalożyć coś lepszego z tonsila bo coś tam napewno mają! A pierscienie znajdziesz na Allegro. Pozdrawiam!

Skomentuj

jeśli będziesz kupywał nowe tuby to może lepiej gdwt 9/80/5f ? oryginalne niestety kosztują powyżej 60zł za sztuke, ale możesz kupić podruby (APT) około 35zł a grają o niebo lepiej.

Skomentuj

35? a nie 150? widziałęś za 35?gdzie? ?

Skomentuj

w tonsilu te głośniki kosztują około 60 zł, ja kupywałem w warszawie na giełdzie przy wolumenie klony po 35 zł. te za 150 to pewnie seria 12-19/100... albo coś podobnego

Skomentuj

mówie że APTy kosztują przecie więcej niż tonsile. i to dwukrotnie.

Skomentuj

możliwe że coś z nazwą pokręciłem

Skomentuj

Czaruję...
              X