Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gośniki do kolumny.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gośniki do kolumny.

Witam. Na początku przepraszam jeżeli to zły dzial ale nie wiedziałem w ktorym zapytac.
    Poniewaz jestem poczatkujacy w tym temacie mam kilk pytan.
    Lepiej zrobić kolumnę trojdrazna czy dwudrozna i suba? Jakie sa wasze zdania? Plusy minusy?
    I drugie pyyanie. Chciałbym zrobić 2 kolumny ale mam mały budzet. 300 zl na kolumnę jakie głośniki byście mi polecili do kolumny trojdroznej?
    I jakie w wersji kolumn gdzie jest 600zl na kazda.

P.S. Aha... I jaka do tego powinna byc zwrotnica?

Pozdrawiam i czekam na interesujące odpowiedzi.

Za 300zł nic sensownego nie zbudujesz.
    Z tańszych 3 way patrz "3 way dla ubogich" czyli kolumny trójdrożne na STX, na forum jest kompletny projekt tych kolumn, wystarczy poszukać.

Skomentuj

Za 600zł zapomnij o 3 drogach DIY, 2 drogi też będzie ciężko.
      Masz dwie opcje, albo sie wstrzymujesz i odkładasz jeszcze kasę, albo (co wydaje mi się lepszym rozwiązaniem) kupujesz za 600zł używki. Tylko nie pierwsze lepsze. Takie które kiedyś będziesz mógł jeszcze odsprzedać z niewielką stratą. Póki co cieszysz się z dzwięku, równocześnie możesz odkładać "hajs" na przyszłość i porzadny projekt DIY.

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
      3 way dla ubogich
      Przecież głosniki są w nowych wersjach i zwrotka nie do końca jest aktualna.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        Zamieszczone przez sertes13 Zobacz posta
        Witam. Na początku przepraszam jeżeli to zły dzial ale nie wiedziałem w ktorym zapytac.
        wystarczy przeczytac
        http://diyaudio.pl/showthread.php/20...t-w-tym-dziale!
        tym razem przeniose

---------- Post dodany 13.02.2014 o 00:11 ---------- Poprzedni post 12.02.2014 o 23:50 ----------

jakby sie bardzo mocno postarac...
        to da sie zlozyc cos na tonsilach. ale to jeszcze potrwa zanim skoncze

Skomentuj

Czaruję...
        X