Ostatnio zauważyłem w AkustyKu spadek cen tych głośniczków. Moje pytanie brzmi: porównójąc je który z nich jest lezprzy, osobiscie preferuje łagodne brzmienie bez większych ostrych nalotów i dobra stereofonią. Wszelklie spostrzezenia odnosnie tych głośniczków mile widziane.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Vifa D27-TG-05-06 vs. Peerless DT-100
Collapse
X
-
napiszcie konkretniej jakie tonsilki.
mam zamiar zrobic foronty podlogowe + satelity + central.
Obecnie jest sub na tonsilu gdn 20/80/2.
Patrzałem na tonsile z DEXONa ale parametry tamtych głośników różniąsie od tych podawanych przerz producenta. Nie moge połapac sie juz z tymi tonsilami :(
Jakie konkretne modele sa dobre i gdzie przy okazji mozna je kupic (moze byc internet badz sklep w okolocach Katowic)
P.S. jaki wymiar ma kosz 16 tonsila? Przy konstrukcji frontów nie chcialbym przekroszyc 22 cm szerokosci. Dzieki za wszelkie inforamacje.
Skomentuj
-
oki wporzasdku
A czy te dane z DEXONa sa prawdziuwe:
Głośnik GDN 16/50/6,8 - 21 135
- dopuszczalne obciążenie 50 / 100 W (RMS / max)
- impedancja 8 ohm
- skuteczność 90 dB/1W,1m
- pasmo przenoszenia 80 - 5 000 Hz
- wysokość cewki 13 mm
- masa magnesu 0,35 kg
- FS = 48 Hz
- RE = 6,9 ohm
- QTS = 0,485
- VAS = 27 l
- A = 198 mm
- B = 152,5 mm
- C = 90 mm
- D = 78,8 mm
Z tego wyniki ze kosz ma prawie 20 cm wiec zmiesciłbym sie w zamierzonej szerokosci kolumny. (22 cm)
Jaką proponujesz obudowe do tego głośniczka ( litrarz i strojenie ).
[ Dodano: 2005-01-06, 18:44 ]
Dla GDN 16/50/6 obudowa 25 l strojona na 45 Hz byłaby dobra?
[ Dodano: 2005-01-06, 19:03 ]
LUKASZu napisz przy jakiej czestotliwosci mozna ciac Peerlessa a przy jakiej Vife.
Skomentuj
-
wracając do tematu moze ktoś porówna Vife i peerlesa?
LUKASZ napisał ze vifka jest milsza i spokojniejsza, a Peer?
do kina, rocka i pop'u byłaby lepsza Vifka?
z góry dzieki... po weekendzie bede miał zdaje sie tonsilki 16/50/6(po 2 na kolumne) i do tego chciałbym dorzucic właśnie vife albo peera.. zobaczymy co z tego wyjdzie
Skomentuj
Skomentuj