Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory Scan Speak D2608/91300 + Seas ER15RLY - dobry duet?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory Scan Speak D2608/91300 + Seas ER15RLY - dobry duet?

Szanowni Forumowicze,
    po pierwszych skończonych kolumnach przyszła pora na kolejne :)
    Kierując się póki co niestety wyłącznie opiniami inych konstruktorów oraz chęcią poznania nowych głośników, wpadłem na pomysł taki jak w temacie.
    Obudowa wymiarami i objętością bliźniacza z poprzednimi monitorami- 8l strojenie jakieś 55-65 Hz.

Proszę o opinie, co uważacie. Jakie brzmienie może z tego wyjść? Czy za 1000 zł znajdę coś wyraźnie lepszego ? (Najważniejsza średnica i góra, bo pomieszczenie do którego trafią jest niewielkie) :)

Pozdrawiam serdecznie
    Last edited by budowlaniec; 24.03.2014, 23:26.

Zamieszczone przez budowlaniec Zobacz posta
    Jakie brzmienie może z tego wyjść?

Pozdrawiam serdecznie
    Brzmienie może wyjść naprawdę fajne. Zachęcam Cię jak najbardziej :-)

Skomentuj

Nie znam ER od Seasa, ale SB15 na pewno lepiej na srednicy zagra i swietnie sie zgrywa z D2608/91300

Skomentuj

Dziękuję za zainteresowanie.
        Jaki konkretnie SB15 ma Kolega na myśli- MFC czy NRX? Na pewno zagra lepiej?- można spytać, skąd takie przekonanie ? :)

Skomentuj

NRX. Pharoh mial te glosniki, ja tego sluchalem i moge potwierdzic jego slowa ze to fajne zestawienie.

Skomentuj

Mnie jakoś do tej pory żadne SB nie przypadły go gustu. Niby fajnie, ale bez jakiegoś własnego charakteru.

Skomentuj

A revelator Ci Iceman pasuje?

Skomentuj

Ogólnie wszystkie wysokotonowe jakie słyszałem scany uważam za fajne. Natomiast 18cm niskośredniotonowe revelatory mnie się raczej średnio podobają. Podoba mi się natomiast 15cm revelator. To tak z grubsza o moich upodobaniach co do scanów.

Skomentuj

Scany wysokotonowe sa... jakby to nazwać... wybiórcze :)
                  Wybierają sobie słuchacza
                  To czy ci sie podobają zalezy od tego czy lubisz głęboki detal czy lekkość brzmienia i fun ze słuchania muzyki

Za świetne scany uwazam 2904/6 2905/97 2905/99

Woofer tylko 15-ki z serii rewelator
                  Jak znajdę cos co je przebije to dam znać :)
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Iceman Zobacz posta
                    Niby fajnie, ale bez jakiegoś własnego charakteru.
                    No to chyba dobrze ?
                    Jak charakter grania głośnika jest przed muzyką to nie fajnie jest .

Skomentuj

Kwestia gustu. Ja lubię, jak głośniki mają swój charakter brzmienia. Poza tym brzmienie zbyt liniowe nie zawsze daje frajdę. To tak jak z apetytem - czasami masz ochotę na coś ostrzejszego, czasami wolisz coś słodkiego, a nie tylko samo zdrowe.

Natomiast całkowicie się zgadzam z lklukaszem.

Skomentuj

Dziękuję za wpisy
                        Trochę czasu minęło, i sytuacja się nieco zmieniła- mam nowe kwestie do poruszenia, ale to już w osobnych wątkach, żeby nie robić bałaganu pisaniem nie na temat :)

Podsumowując- rozumiem, że sugerujecie Panowie, iż prawdopodobnie nic lepszego niż 15SB nie znajdę do 250 zł.
                        Wracając jednak do Seasa ER15- czy ktoś ma z nim jakieś bliższe doświadczenia, bo ciężko o informacje na jego temat.
                        Drążę temat, ponieważ ktoś mi go kiedyś polecał, na zagranicznych forach pisze się całkiem nieźle- po prostu jestem ciekawy :)
                        Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                        X