Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GND25/150/4/sc czy LW1200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GND25/150/4/sc czy LW1200

Witam, mam takie pytanie który przetwornik bedzie lepszy do(taniego)suba STX 25/150/4/sc czy alphard LW1200(4ohm), kupiłem ten drugi za jak sądze okazyjną cene 50zł, ale po paru prubach uznałem(takie moje zdanie)że jest lipny przy napędzie z jednej kostki TDA 7294(nie wiem czy to nie zamało)jedyne co moge powiedzieć to że robi dużo hałasu i nic poza tym, ale nadarzyła mi sie okazja wymiany go na tego STXa(nowego)tylko że nie zabardzo mam możliwość przetestowania go wcześniej i porównania z LW, co byście wybrali?aha i jeszcze mam pytanie co do STXa o ile się nie myle jest to przetwornik ze starej seri więc na stronie STXa nie ma do niego parametrów i nigdzie nie moge ich znaleść jesli by ktos z was znał parametry to bardzo bym prośił o zamieszczenie albo naprowadzenie gdzie ewentualnie szukać(za pomoca google nic nie znalazłem)
    POZDRO

Człowieku raz dwa wymieniaj ten szit na STX'a a najlepiej to na STX'a 27 - lepszy jest od 25 (wg. Sound Wave - znawcy STXów :)

p.s: zobacz jak u nas szanują alpharda http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=2131

[ Dodano: 2005-01-06, 21:49 ]
    aaaa to Ty od kogoś możesz wziąć STX'a 25 ... aha. I tak lepszy będzie od LW1200

[ Dodano: 2005-01-06, 21:51 ]
    a parametry napewno Sound Wave ma to Ci da jak zobaczy temat ;]

PozdroO

Skomentuj

oj jeszcze 25 nie miałem :P przeceniacie mnie.... ale jak to stara seria to to było chyba to samo co 27/150/4SC a tego mierzyłem <lol> gra to bez rewelacji - głośno dobra kontrola ale brakuje troche zejścia - po 25cm spodziewał bym sie wiece... ale LW 1200 to kiszka więc na jego tle ten STX wypada nieźle

Skomentuj

Ja miałem LW1000 4Ohm i to była lipa także ten jego większy brat pewnie jest podobny także weź tego STXa. Chociaż nie wiem jak gra jeden i drugi ale ja bym wziął tego STXa zamiast LW.

Skomentuj

maxi nie oceniaj glosnikow po serii lw800 jest z tej samej serii co lw1200 czy lw1000 a jego jakos przy cenie jest calkiem niezla. co do wymiany to powiem ci ze z stxa bedziesz mial lepsza jakos (nie duzo ale lepsza) a z lw bedziesz mial wieksze natezenie dzwieku jesli dostarczysz mu duzo mocy...
          pozdro ;]

Skomentuj

tomekk wiem wiem, że lw był dobry w swojej klasie ale niestety STX go teraz przebił. Natomiast 25cm i 30cm LW to już nie jest to samo co LW800. Przynajmniej nie LW1000.

Skomentuj

niestety na 27 nie da rady-nie mam wyboru moge zamienić tylko na 25 sprawa wyglada w ten sposób że znajomy mojego qmpla po tym jak usłyszał jak gra sub zrobiony na starym zregenerowanym tonsilu 25cm 40W i napędzany fonomasterem 2x15W zapragną też zabrać się za DIY i zakupił tego STXa ale że zapał słomiany to nic nie zrobił i niedawno całkiem przypadkiem miał okazje słyszec jak gra sub na tym LW1200 i wyrwało go z butów(tak to jest jak sie ma tylko głośniczki komputerowe)krótko mówiąc zaproponowałem kolesiowi że dam mu tego suba z LW(skrzynia nic mnie nie kosztowała-zrobiona na szybko do testów z płyty ze starych mebli)za STXa(ponoć nie był nigdy podłączany)tylko gosć jest jakiś zwieszony i nie pali sie żeby pożyczyć mi ten przetwornik do przetestowania więc chciałem się was poradzić i już wiem co zrobie tylko te parametry do niego bym potrzebował.
              Aha i czy jeśli by mi sie udała ta zamiana to wystarczy do tego STXa pojedyńcze TDA 7294?

Skomentuj

no dobra poszukałem i znalazłem :P
                Załączone pliki

Skomentuj

Sound Wave dzięki wielkie.
                  POZDRO

Skomentuj

Czaruję...
                  X