Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc przy wyborze przetworników do kolumn na bazie Manhattan Z-320

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc przy wyborze przetworników do kolumn na bazie Manhattan Z-320

Witam ,
    Jestem tu nowy i na wstępie witam szanownych kolegów .
    Zacznę od tego że za bardzo nie mam doświadczenia w kolumnach klasy Hi-Fi ponieważ zajmuje się systemami estradowymi . Od 2 lat myślę nad zbudowaniem sobie zestawu Hi Fi do delektowania się muzyką , bo nie ukrywam ma dość łomotu. Więc bardzo proszę o pomoc kolegów od Hi Fi .
    A więc sporo przeglądałem neta i nic ciekawego w sumie nie znalazłem ale spodobały mi się kolumny Manhattan Z-320 ,może i to głupie ale mam zamiar zbudować właśnie takie opierając się o ten design.

A wiec jak widać kolumna składa się z monitora 2-way i suba , no i jakie przetworniki wybrać producentów jest sporo i nie mam zielonego pojęcia co wybrać . Czy mogę prosić o pomoc ? bo za dwa tygodnie będę w Polsce i mam zamiar już skręcić obudowy .

Z powodu że to mój pierwszy projekt Hi Fi ustaliłem budżet że na przetworniki monitorów przeznaczę 400 zł a na sub też około 400 zł (oczywiście koszt na jedną sztukę !)

Brałem pod uwagę głośniki Fountek,Scan Speak,USHER AUDIO co wybrać ?
    A no i nie wiem czy to ważna ale kolumny miały by współpracować z wzmacniaczem Sony sony ta 590 es , a jak się uda to niebawem na lampówce .

Proszę o opinie .

Pozdrawiam serdecznie
    Z poważaniem Dawid.

dziwna,ciekawa koncepacja tych manhatanów. Szerokopasmowy z wstęgą oraz subwoofer.
    Suba możesz wybrać jakiego chcesz. Gorzej z 2 way przetwornikami,dla których potrzebuejsz zwrotnicy, czy bedziesz sam ją projektował?

Skomentuj

Czaruję...
    X