Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 x gdn 22-120-4 sc w obudowie 60l

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 x gdn 22-120-4 sc w obudowie 60l

jak zestroic 2 x gdn 22-120-4 sc

jakie polecacie strojenie - jaki bas reflex dobrac
    czy 60 litrow bedzie ok dla tej parki?

Dlaczego akurat parę tych głośników chcesz obudować? Może lepiej byłoby 2 x 22-120-8 sc równolegle. Ja mojego stx'a (jedna sztuka) wsadzam w 25 litrów strojone na 35Hz (skrzynka się właśnie robi).

Skomentuj

Przy 60 l możesz dać 33Hz (strojenie EBS3) uzyskasz bardzo niskie zejście ale kiepski impuls i charakterystykę mocową. Ewentualnie 25 l i 30Hz (strojenie SBB4) – najlepszy impuls, średnie zejście i charakterystyka mocowa. Ewentualnie jeszcze 21 l i 45Hz (strojenie QB3) – maksymalnie płaska charakterystyka najlepsza charakterystyka mocowa średni impuls. I to ostatnie wydaje się optymalne.
      Ale to wszystko są symulacje (WinISD 0.50a7) więc lepiej niech się wypowie ktoś kto aplikował ten głośnik.

Skomentuj

. Ja mojego stx'a (jedna sztuka) wsadzam w 25 litrów strojone na 35Hz
        Czemu taka mała paka ??

Skomentuj

Dlaczego mala? Wersja 4 omowa tego glosnika ma dosc niskie Qts wiec symulacje wychodza w malej obudowie.
          Jak juz masz obudowe 60litrow to nie masz co pytac jakie strojenie tylko dobierz je sam na sluch. Jak lubisz nisko i dudniaco to niskie strojenie a jak lubisz bas mocniejszy z wykopem wybierz krotszy tunel czyli wyzsze strojenie.
          Dla dwoch takich glosnikow nalezy dac dwie rury srednicy 7cm lub jedna 10cm i dobrac dlugosc.

Skomentuj

czemu taka mała?
            bo nie mam miejsca w pokoju :)
            i tak go potem upchnę jakiemuś drechowi do auta

Skomentuj

Czaruję...
            X