Cześć. Kombinuję kolumny na Beymach 12BR70 w stylu Visaton 890 MkIII albo starych konstrukcji JBL takich z tubami. Jest wiele tematów na zagranicznych forach o konstrukcjach na tym głośniku, ale nie jarzę na tyle angielskiego żeby znaleźć optymalne rozwiązanie do moich oczekiwań. Mianowicie chcę w kolumnie 2 x 12BR70 plus jakiś dobry driver tylko jaki? I czy taka konstrukcja wymaga jeszcze jakiegoś twittera na górę ? Posłuży do nagłośnienia salonu ponad 40m2, zależy mi na jakości. Do wydania koło 4 tys. Mam dostęp do taniego MDF dobrej jakości i cnc jeśli chodzi o wykonanie tub.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
coś w stylu Visaton Monitor 890 MkIII
Collapse
X
-
Dla jednej beymy potrzeba okolo 80-90 litrow w br. Wzorujac sie na visatonach najlepiej zrobic zestaw 2.5 drozny, choc jak nie masz ograniczen to d'appolito z hornem w srodku bedzie zdecydowanie lepszym pomyslem.
Co do drivera, to juz zalezy jak nisko chcemy zejsc z podzialem. Wiadomo, ze im nizej tym lepiej, ale koszty drivera rosna. Zadaj pytanie na audiostereo, jest tam kilku doswiadczonych budowniczych takich zespolow. Tutaj Ci nikt nie doradzi jaki driver bedzie najlepszy.
Ze swojej strony moge dodac, ze jestem w trakcie budowy zestawu na tej samej beymie i driverze bms, ale u mnie podzial bedzie nie nizej niz 1.8.
-
Nie na temat...Byłbym ostrożny z tym audiostereo ..słuchałem jednej tuby pewnego guru ...
Grało to jak Telekomunikacja Polska z lat 80 tych - normalnie telefon na korbę.....
A wszyscy tak się podniecali i wychwalali jednak nikt z chwalących nie słuchał...
Zwyczajnie nie lubię kółek różańcowych
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTutaj tubiarzy nie ma zadnych.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTutaj tubiarzy nie ma zadnych.Nie na temat...W dziale Car Audio czasem się zdarzają
Skomentuj
Skomentuj