Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub

witam buduje koledze suba na lw1200.wiem jaki to glosnik ale to jest jego wybur wiec bedzie mial to co chce.kiedys zbudowalem 2xhw1200w 160l i bylo to wilekie bum teraz nie popelnie tego bledu.czy lepeij zrobic be czy zamknieta che zeby to gralo dosc wysokim basem .70l 45hz lub 60l zamknieta tam mi wychodzi z parametrow alpharda na ile to prawdzie nikt nie wie i raczej nie che wiedziec. co sadzice che zeby chlopak mial glosno bo wkoncu na tym zarobie cosik.prosze o jakies rady?

Jak glosno to bass-reflex. Zreszta coraz wiecej firm sprzedajacych glosniki daje wybor i dolaczaja piankowa zatyczke b-r. Radze Ci zrob tak samo a kolega zaleznie od nastroju bedzie sam zadecyduje zamknieta czy b-r.

Skomentuj

ale czy pozostale parametli litraz srednia br ITD.bedzie ok

Skomentuj

Sory ale z lekka odświeżę temat i wyjadę z takim pytankiem, mam od qmpla suba na LW1200 w obudowie po jakimś magnacie. Objętość obudowy ~29L. i jakiś b-r (nie wiem jak strojony) Jak myślicie, jeśli zatkam b-r to będzie lepiej :?:

Skomentuj

ja mialem ten glosnik w 50 litrach compact i bylo OK. tak wiec zatykaj

Skomentuj

ale jak myślisz to zatknąć żebym mógł jakby co z powrotem odetkać ponieważ mam go pożyczone

Skomentuj

najlepsza do zatykania jest taka pianka jak stosuje sie do zabezpieczania sprzetu w kartonach. Trzeba tylko taka znalezc i przyciac ew skleic kilka kawalkow. Ostatecznie styropian ktory moze skrzypiec, no chyba ze styropian i skarpetka :)

Prosilbym o nie uzywanie slowa compact w stosunku do obudowy zamknietej. Tonsil wprowadzil kiedys takie bledne pojecie bo dawno temu obudowy male (compaktowe) byly tylko obudowami zamknietymi.

Skomentuj

spróbuje ten trik ze styropianem ale czy musi być gruby :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                  Prosilbym o nie uzywanie slowa compact w stosunku do obudowy zamknietej
                  jakos tak mi sie napisalo bo w materialach z ktorych sie lata temu uczylem byla taka nazwa

Skomentuj

Ja na szybko zatykam br jakimś starym ciuchem pod ręką :)
                    Skuteczne, szybkie i bez zbędnych kombinacji.

[ Dodano: 2007-11-18, 01:18 ]
                    Zamieszczone przez krzyhoo9
                    Objętość obudowy ~29L. i jakiś b-r (nie wiem jak strojony) Jak myślicie, jeśli zatkam b-r to będzie lepiej :?:
                    jak na 12' głośnik z qts ~0.8 to dużo za mało...

Skomentuj

Wiem ale w końcu to nie moje dzieło. zatkałem mu b-r i jest lepiej ale mogło by być o wiele lepiej :neutral:

Skomentuj

Czaruję...
                      X