Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Które kolumny lepiej zrobić na domowe iprezy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

konradzik88 to nie ten typ odbiorcy. Temu osobnikowi zawsze będzie mało basu :)

Pomysł z elką uważam, za najbardziej odpowiedni. Tam doradzą Ci co kupić, żebyś mógł trząść tą klitką.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      Tam doradzą Ci co kupić, żebyś mógł trząść tą klitką.
      No tu bym się nie zgodził.
      Prędzej my tutaj doradzili byśmy lepiej, ale nikomu się nie chce ponieważ nas takie coś nie interesuje, ani nie mamy ochoty pouczać że za tą kasę się nie da.
      Odesłanie na elkę to tylko tak na odczepne, aby nie zawracał nam tyłka takimi "pomysłami".

I ja się z tym zgadzam :)

Skomentuj

na imprezy skoro nic lepszego nie trzeba:

http://allegro.pl/extra-kolumny-1000...142856307.html

tylko znajdz wersje 8ohmowa by wzmaka nie spalic... Mialem 4szt jakies 7lat temu, i to robilo robilo duzo halasu i duzo basu, fakt zejscia brak ale na imprezy idealne... Oddalem kumplowi i teraz graja na dzialce. Do okazyjnego robienia halasu nic lepszego nie ma sensu i za taka kase to smiech a halasu bedzie sporo

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          No tu bym się nie zgodził.
          No marian nie mów że pomyślałeś, że ja mu elke ze względu na lepsze doradztwo rzuciłem :P

Ile razy już się pojawiali goście z takim budżetem i aspiracjami na robienie imprez. Za każdym razem kończy się to tak, że gościu i tak wie swoje i nie da się mu przemówić. A na elce polecą mu jakieś Zeusy, wmówią: "będziesz pan zadowolony", gościu kupi, zatrząśnie pokojem i będzie szczęśliwy. A my przy okazji też.

Skomentuj

na samochodowkach wyda 100 a i tak dla kazdego bedzie wow bo jest cisnienie.... :) przerabialem te mlodziencze fascynacje decybelami

Skomentuj

Ja bym polecił kilka róznych 18" do 13m2, ale pewnie w budżet klienta użytkownika nie trafie... więc i tak lipa

Skomentuj

18" do 13m2? Ale po co? Po wymaganiach autora stwierdzam że i jakiś mocniejszy zestaw głośników komputerowych w systemie 5.1 spełnił by swoje zadanie.... mizerna jakoś, ale basik jest.

Co do samego tematu, to najprościej zrobić sobie jakieś głośne 2 kolumny typu pylon amber, jak będzie czegoś brakowało to zamiast kolejnych 2paczek dorób sobie suba np. aktywnego....

Skomentuj

Jak by dołożył do tego zestawu co polecił konradzik88 parę złotych to może jeszcze by światełko w rytm muzyki na wysokotonowym było:)

Skomentuj

a co myslicie o Wharfedale DIAMOND 10.7 do tego malego pokoju?

- - - - - aktualizacja - - - - -

+ WHARFEDALE SPC-8

albo moze STX FS-250 n?

Skomentuj

To jak to już jest, chcesz domowe czy na imprezy?

Skomentuj

Zamieszczone przez jasko627 Zobacz posta
                        a co myslicie o Wharfedale DIAMOND 10.7 do tego malego pokoju?

+ WHARFEDALE SPC-8

albo moze STX FS-250 n?

Za mało basu będzie...

Skomentuj

A może sam subwoofer?

Skomentuj

Nie na temat...
                            Sam subwoofer nie da rady, musi jeszcze "cykać"

Skomentuj

Nie na temat...
                              Ja jednak myślę, że sam sub będzie najbardziej słuszny :-) cykanie basu nie będzie "psuć"

Serio pisząc w takim pokoju, odpowiednia 18stka powinna dać fajny efekt. Jak zaczniesz kombinować z 4 kolumnami, albo 2 nie zwracając uwagi na akustykę, bas pewnie będzie wszędzie, tylko nie u Cb w pokoju(lub miejscu odsłuchu)
                              Last edited by Adam_85; 22.04.2014, 16:17.

Skomentuj

Czaruję...
                              X