Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaka skrzynia pod 2x sony xplod xs-l101p5 ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaka skrzynia pod 2x sony xplod xs-l101p5 ?

Witam jestem nowy w tym temacie, mam 2x xplod dane do głosnika: http://data.manualslib.com/pdf2/33/3...02dfb06d6672eb

aktualnie mam skrzynie zamkniętą metraż ok 20litrów na głośnik skrzynia jest dzielona wiec każdy głośnik ma własną przestrzeń
    gra to tak jak 12calowy JL 125RMS... czyli strasznie mnie nie zadowala, wiadomo RMS nie grają ale 2x 80-300 RMS już powinno coś zrobić aktualnie wystrojony sprzęt do muzyki głównie hip hop bass test i lusterka delikatnie drgają
    chciałbym uzyskać efekt pompy, czyli jak najwięcej chcę akustycznie z nich wyciągnąć aby jak najbardziej poruszyły budą i lusterkami, aby dało po bebechu, do lata chce na nich śmigać wiec niech to trochę gra!
    Prawdopodobnie BR jeśli ma mocniej ruszać autem ale słucham opinii i wskazówek jak zbudować skrzynie która najlepiej będzie pasować pod te głośniki i czy dzielić skrzynie czy budować jedna dużą, słucham rad :)

jak widac producent zaleca obudowe zamknieta - nie bez powodu. w b-r basu bedzie wiecej, ale bedzie buczacy

daj ok 30-35litrow strojone na ok 38-40hz

jakim wzmacniaczem to zasilasz?
    jak mono to moze byc jedna komora na glosniki

Skomentuj

mostkuje nie jest mono, hm... aktualnie mam zamkniętą skrzynkę więc nie bd jej przebudowywał a efekt jest mizerny...może jest za ciasna, chciałbym stworzyć br dla odmiany i posłuchać jak to bd grało, coś o innym brzmieniu i tutaj pod br metraż jest mi potrzebny i pytanie czy dzielona czy wspólna komora? bo narazie 2x300 RMS a gra trochę lepiej niź mój jeden JBL GT1000 w 15calach... 10tki szybsze i może pod br coś pokażą w końcu są dwa głośniczki

Skomentuj

Cisnienie z tego bedzie ale nic wiecej ;/ Ostatnio sluchalem te glosniki tylko 15calowe. 2 razem w tandemie ~100l w OZ. Fatalnie... Jedno wielkie buczenie. Kiedys mialem jeszcze okazje sluchac chyba 12cali w br, niestety wrazenia identyczne. Z tego wnioskuje ze to glosniki nie do grania lecz do cisnienia

Skomentuj

już mi się odechciało budowy skrzyni dziś na szybko skleję coś w br 90l i zobaczę co z tego bd a w zamknietej wystawie na sell :) przygotujcie sie bo buduje teraz na Głośnik pod do skrzyni - Alphasonik PSW 815
          monoblock - Clarion DG1000.1
          i zobaczymy co z tego bd :) w przyszłym tygodniu testy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez StunterSTC Zobacz posta
            przygotujcie sie bo buduje teraz na Głośnik pod do skrzyni
            Hmmm :???:
            Zamieszczone przez StunterSTC Zobacz posta
            i zobaczymy co z tego bd
            Z pewnoscia bedzie glosno jesli wierzyc w te parametry ktore mozna w goolge znalezc zarówno względem głośnika jak i wzmacniacza.

Skomentuj

Nie na temat...
              Kolego StunterSTC zacznij prosze pisac normalnymi zdaniami i pomin z laski swojej wydumane skroty (zal Ci czasu zeby 4 literki wiecej kliknac ?), bo tych Twoich "map myslowych" sie po prostu czytac nie da...

Skomentuj

Czaruję...
              X