Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

8" zamiast STX 22/120

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

8" zamiast STX 22/120

Witam,
    kilka lat temu złożyłem aktywne 2.1 - jakimś cudem opublikowałem fotki suba tylko tutaj http://www.minhembio.com/Tanner1pl/331568/

Uszkodzony został głośnik - STX 22/120/8/SC - przy niskiej głośności gra ok, natomiast wystarczy tylko trochę większa moc i cewka ociera, pomaga przycisnąć palcem membranę z jednej strony :)
    Chętnie wymieniłbym głośnik na taki sam, ale już go nie dostanę. Zasilanie to mostek TDA więc musi być 8 ohm. Rozmiar ten sam - frez...
    Jakieś propozycje na co warto zamienić? Pojemności i strojenia nie pamiętam, ale wiem, że była dobra bo projekt był bardzo długo obmyślany, świta mi 22 albo 27 litrów i 37Hz strojenie? Ręki nie dam uciąć...
    Budżet - może być 100-200-300zł, podejrzewam, że czego nie kupię to będzie lepsze od tego co jest, a to co jest - wystarcza, zestaw podłączony jest do kablówki więc nie ma co szaleć.

Bardzo proszę o nakierowanie, dość dawno wypadłem z obiegu DIYowego :)
    Last edited by Tanner; 07.06.2014, 10:12.

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
    Rozmiar ten sam - frez...
    Skoro nie jest dostępny to ciężko znaleźć jego wymiary, więc może sam je podasz?

Ale podejrzewam że to ten sam kosz co w GDN-22-140... a jeśli tak to będzie pasował idealnie.

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
    Budżet - może być 100-200-300zł, podejrzewam, że czego nie kupię to będzie lepsze od tego co jest, a to co jest - wystarcza
    Ja myślę że ten GDN-22-140 Ciebie zadowoli: http://www.stx.pl/gdn-22-140-8-scx.html
    Nie ma co szukać droższego głośnika, zwłaszcza do istniejącej już obudowy.
    Last edited by marian; 07.06.2014, 11:55.

Skomentuj

szkoda ze musi byc 8r, ostatnio z auta wyciagnalem suba zeby sprawdzic czy panel kupiony 5lat temu nowiusienki a nigdy nie odpalany dziala :P sub mds-08 od IT, bardzo fajnie sie spisal w kinie i muzyce w 20mkw, w 14mkw nie moglem go zbytnio uatwic bo pokoj zagracony i bass byl w lazience xD gdybym nie mial 4subow w domu to bym na pewno dorobil i domowa wersje tego mdsa

Skomentuj

marian - super, wygląda to na po prostu następce mojego STXa, poczytam sobie.
        konradzik88 - mds08 miałem kiedyś w samochodzie, robił robotę... a i fajnie wyglądał :) ale pamiętam, że chwaliło się go za szybkość i 'bas tam gdzie ma być' i tego bałbym się do tv/filmów

Skomentuj

u mnie w wiekszym pokoju radzil sobie w filmach :) fakt drzenia nie bylo ani nic no ale uzupelnial pasmo, w malym gdzie nie mialem jak go postawic tylko pod biurko nie zdal egzaminu no ale imo lepszy od tego stxa ktorego miales :P

Skomentuj

A to bez dwóch zdań, zmierzam do tego, że mógłby być za szybki.

Ogólnie zamawiam tego STXa, sprawdzę tylko średnicę w milimetrach i będzie z głowy, dzięki za pomoc :)

Skomentuj

Czaruję...
            X