Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx 12.2.500 skrzynia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx 12.2.500 skrzynia

Witam,
    Głosnik jak w tytule dodam tylko że 8ohm. Więc mam mały problem, a mianowicie producent zaleca skrzynke 45l 35 Hz. Ja mam 2 porty bas refleks o fi 7.4. Żeby zestroic ten subwoofer na tę powiedzmy 35 Hz muszę wsadzic rurki na głębokosc koło 28 cm. Jednocześnie musze powiększyć rozmiar skrzyni żeby była wykonana poprawnie do 70-73 l. Czy w tym litrazu głosnik zagra poprawnie? widziałem na yt jak gość w takiej obudowie odpalal'ten przetwornik i chwalił. Więc jak to będzie? Potrafi ktoś powiedzieć? Może jest jakieś inne rozwiązanie? To będzie subwoofer aktywny. Dziękuję

Będzie mulasty bas, ale zejdzie na pewno niżej.

Skomentuj

Ładuj go w 55l, zmieścisz się spokojnie i zapewniam cie, że jest to możliwe, a jak chcesz inaczej to możesz zrobić taki tunel:

Skomentuj

Ehe no dobra, eehh ja takiego szczelinowego nie dam rady ogarnąć. Popatrz na wymiary: szer 38 cm, wys 45 cm, długość 35 cm. Jak to zmniejszyc żeby wyglądalo nie jak kolumna tylko subwoofer i było stabilne, ja nie chcem zmniejszac szerokości bo mi się wydaje że odległość od krawedzi plyty np (1cm) to jest za mało i może wyrwać wkret albo polamac płytę przy tym "zwężeniu". Czy mam rację czy mogę spokojnie dawać szerokość subwoofera tak żeby odległosc kosza od krawedzi była mała. Może ktoś mi zmodyfikowuje wymiary płyt a ja sobie to rozrysuje i zobacze jak to wygląda? Dzięki

Skomentuj

Czaruję...
        X