Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Małe monitorki 2way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Małe monitorki 2way

Witam. Poszukuję projektu małych (około 10-12L, przy tym jak największa powierzchnia membrany midwoofera czyli obstawiam 13-16cm srednicy) monitorków klasy średniej (głośniki klasy monacor 135c vifa xt25) KONIECZNIE 4ohm. Od wczoraj nie udało mi się doszukać. Jeżeli ktokolwiek zna coś godnego polecenia będę bardzo wdzięczny za linki. Pozdrawiam

PS zainteresowało mnie połączenie D2604/830000 z 18W/4434G00. Akustyk ma takie w swojej ofercie czyli musi coś sobą prezentować. Byłoby cudnie gdyby udałoby się wyczarować do tego zwrotnicę.
    Last edited by David853; 21.07.2014, 09:45.

10-12L to tylko SB15 + HDS Tweeter. Mozna sprobowac SB17 ale wg mnie bedzie sie dusil w 12 litrach.

Skomentuj

15 litrów też wchodzi w grę :) Czy jest dostępna zwrotnica do tego zestawienia ?
      Last edited by David853; 21.07.2014, 11:20.

Skomentuj

Dlaczego akurat 4 omy? Tu masz projekt na SS z gotową zwrotnicą http://diyaudio.pl/showthread.php/24...kt-by-Yoshi_80

Skomentuj

Witajcie. Rozmiary urosły. Może być osiemnastka lub jakiś MTM. Koniecznie 4 ohm ze względu na wzmacniacz i warunki zasilania. kaka22 troszkę mocno za wysoka klasa Najlepszym kandydatem byłby zestaw 2x gdn 15/40/5, jednakze nigdzie nie moge znalezc zwrotnicy do takiego połączenia

Skomentuj

A to cudo w wersji monitorów ?
            http://diyaudio.pl/showthread.php/22...jekt-by-LuSzTi

Skomentuj

Woofer jest mocno przeciętny w tym zestawie
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Szkoda ale mam już ten projekt na poważnie do zrobienia

Skomentuj

Teraz pytanie czy warto płacić 300 zł za ten woofer w porównaniu z gdn 15/40/5 za 80 zł przy założeniu, że zasilać to będzie 15W wzmacniacz ( stąd konieczność 4ohm ) i w żaden sposób nie da się z tym nic zrobić. Takie warunki. Nie wydaje mi się, że jest w tym sens. Znalazłem projekt na forum z owym głośnikiem i kopułką stx awx myślę, że to najlepsza konfiguracja. Dziękuje wszystkim za pomoc i propozycje. Pozdrawiam

Skomentuj

A tak w ogóle to co to za wzmacniacz?

Skomentuj

tda1558

Skomentuj

Czaruję...
                      X