Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

FX 200 czy TL na AWX ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

FX 200 czy TL na AWX ?

Witam.
    Przymierzam się do zrobienia jakiegoś projektu cenowo w przedziale FX 200 lub TL na AWX. Słuchał ktoś z was może tych zestawów, który z nich wypada lepiej brzmieniowo? Albo co byście polecili w cenie do 1000zł za głośniki i zwrotnice?

Nikt ci nie powie jak to gra. Sam musisz posłuchać i ocenić. Jednemu się spodoba, napisze, że wszystko ok a potem będą wielkie pretensje...
    Popytaj czy ktoś w okolicy ma to i tamto, odsłuchaj i wybierz.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
      Popytaj czy ktoś w okolicy ma to i tamto, odsłuchaj i wybierz.
      z tym bedzie problem - fx-200 jest w nowej odslonie wiec nikt poza ravenem tego nie slyszaal

moze napisz jeszcze do czego ma to sluzyc
      TLka ma chyba ograniczenia w glosnosci czy cos takiego

Skomentuj

Miałem FX-200, obecnie mam TL (STX + Usher). Do mojego gustu bardziej przypadła TL, ogólnie dźwięk mi się bardziej podoba. FX robił więcej hałasu :)
        Jak koledzy wyżej pisali, aplikację trzeba dobrać pod względem zastosowania. Jeśli ma to być "spokojniejsze" słuchanie to mz TL, jeśli ma czasami zagrać na jakiejś mniejszej imprezie to FX. Ogólnie pod względem dźwięku bardziej podoba mi się TL.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi. Służyć ma w większości do muzyki (różnego rodzaju), może trochę kino, pokój ma 25m2. Nie zależy mi na głośności raczej na jakości i wiem, że nikt mi nie powie zrób
          to lub tamto bo każdy ma inny gust. Obecnie mam quadral qlx165 i amplituner yamaha rx-v450.

Skomentuj

Dokładnie :) Nikt Ci nie powie co lepsze. Ja ze swojej strony mogę dodać, że nie żałuję zmiany FX200 na TL :) pokój mam podobnych wymiarów.

Skomentuj

Czaruję...
            X