Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc przy budowie ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc przy budowie ?

Witam serdecznie od dłuższego czasu przeglądam forum ąż w końcu postanowiłem się zarejestrować i zacząć działać z Swoim tematem a nie tylko czytać i czytać. Sam chciałbym zrobić dla Siebie kolumny jakie ? o to jest dobre pytanie. Z pewnością wiem że mają być to kolumny nisko budżetowe z tego względu że zaczynam całą przygodę w tym temacie i nie chcę wydawać dużej kasy na pierwsze kolumny w mojej historii. Projektów jest mnóstwo pomysłów jeszcze więcej, ale mniejsza z tym przejdźmy do rzeczy :

Zacznę od " skrzynek " z tym mam najmniejszy problem bo mogę zrobić każdą od płyty wiórowej po mdf a nawet drewno lite ( np. deska 22mm gr. )

myślałem żeby wykonać coś większego np. ok. 90 cm wysokości coś na wzór fx 300

i tutaj się zaczynają schody jako że zaznaczyłem że chcę by ten projekt jak i realizacja była nisko budżetowa mam pomysł ( jeśli tak się nie da wykonać to proszę o poradę ) zacząć budowę skrzynki np. z Dwoma głośnikami po jakimś czasie w daną skrzynie chciałbym dołożyć jeszcze jeden głośnik ( jeśli tak się da ) jesli nie to zakładajmy że będą 3 głośniki od razu.

myślałem o Firmie STX, kiedyś robiłem zabudowę w aucie z tych głośników jakoś w roku 2006r. i byłem z nich bardzo zadowolony

Jako że to będzie pierwszy projekt chcę zacząć krok po kroku wszystko z waszą pomocą zrobić.

Wiem, że bardzo ważną rolę w tym wszystkim odgrywają zwrotnice i tutaj się przyznaję jestem w tym temacie zielony liczę również na waszą pomoc.

Na wszelkie sugestie jestem szczerzę otwarty.

Nie oczekuję wiele od mojego pierwszego projektu bardziej traktuję go jako bazę do nauki

dzięki z góry

pozdrawiam Krystian !

Jaki budżet na głośniki i pomieszczenie w którym to ma grać? :)

Skomentuj

Pomieszczenie będzie zmienne w jednym pokoju jest ok. 10 m2 a w drugim jest ok. 25 m2

co do kasy to hm 300/400 zł

Skomentuj

W budżecie 300/400zł to nie poszalejesz. Choć jak byś się uparł w tej kwocie może coś takiego http://diyaudio.pl/showthread.php/23...FG-X-by-Tomekk
        Last edited by Rafells; 24.11.2014, 21:59.

Skomentuj

Słuchałem i to jest absolutne minimum, chyba że ktoś ma frajdę ze słuchania na altusach lub popierdziawkach komputerowych

Skomentuj

Czaruję...
          X