Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dostałem w spadku końcówkę mocy stx pa 800 i mikser behringer xenyx q802usb i ni wiem co z tym zrobić

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dostałem w spadku końcówkę mocy stx pa 800 i mikser behringer xenyx q802usb i ni wiem co z tym zrobić

Dostałem w spadku końcówkę mocy stx pa 800 i mikser behringer xenyx q802usb i ni wiem co z tym zrobić.. chciał bym wykorzystać ten sprzęt do imprez w domu ... pokój ma 40m2 ... Da rade do tego sprzętu podłączyć jakieś kolumny które narobiły by trochę hałasu ? wcześniej były podłączone do tej końcówki 4 kolumny tonsil altus 140 ale nie wziołem ich bo za wielkie są, bym chciał by te kolumny które tu mi zaproponujecie były głośniejsze od tych 4 altusów i mniejsze

- - - - - aktualizacja - - - - -

mam 2000zł na te dwie kolumny

Jeśli mają być mniejsze i głośniejsze, to nie będzie z byt wiele niskiego basu z nich.

Ale jak bym miał celować, to celował bym w konstrukcję 2x12" + driver.
    Może coś z LDM-a?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Jeśli mają być mniejsze i głośniejsze, to nie będzie z byt wiele niskiego basu z nich.

Ale jak bym miał celować, to celował bym w konstrukcję 2x12" + driver.
      Może coś z LDM-a?
      ja bardziej myslalem o jakis nadstawkach 8" + d500 takie małe by wisiały pod sufitem i do tego jakiś dół na 2*12' lub 1*15'' czy tak sie nie da ? do tego dołu poprostu kiedyś bym dokupil końcówke mocy

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez ruffpl
      postaram się :)

Skomentuj

Zamieszczone przez MatGda Zobacz posta
        ja bardziej myslalem o jakis nadstawkach 8" + d500 takie małe by wisiały pod sufitem i do tego jakiś dół na 2*12' lub 1*15'' czy tak sie nie da ? do tego dołu poprostu kiedyś bym dokupil końcówke mocy
        Lepiej wziąć D-800, ciut droższy ale za to znacznie lepszy.
        Z 8" będzie problem, chyba że masz na niego 400zł, bo dopiero od tej kwoty można coś dobrego znaleźć.
        Gdybyś chciał 10" to by było taniej, np. Celestion Truvox 1020.
        Problem jak zwykle jest ze zwrotnicą...

Na suba taniej wyjdzie jedna 15-stka niż dwie 12-stki, np: http://www.stx.pl/sw-stx-15-3-800-8-f-a-mc.html

Ale szczerze, taki sprzęt w domu to trochę przesada... jednak jak ma być głośno, innej tańszej opcji nie ma.

Skomentuj

Czaruję...
        X