Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP - Dobry pomysł na subwoofer do domu?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP - Dobry pomysł na subwoofer do domu?

Witam,
    Pisze do Was z zapytaniem czy ten oto przetwornik SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP (niby do caraudio) będzie dobry do zrobienia subwoofera, który będzie grał w domu. W sensie czy za ta cenę około 180 zł będzie to grało jakoś znośnie? Nie oczekuje basu, który zburzy mi chatę, tylko coś co wspomoże mi moje satelity. Jeśli tak, to moglibyście mi powiedzieć cokolwiek o robieniu subwoofera? Zrobiłem niedawno już kolumny na projekcie MX-140, więc coś już tam potrafię :)
    Z góry dzięki za wszelkie odp
    Qstosh

Do zastosowan domowych jest inna seria glosnikow STX. To jest glosnik Car audio i tam jest jego przeznaczenie.

Skomentuj

Ale ten ma takie grube zawieszenie, jakby miał dobrze grać niski bass Mylę się? :)

Skomentuj

Mylisz sie

Skomentuj

Zamieszczone przez Qstosh Zobacz posta
          Ale ten ma takie grube zawieszenie, jakby miał dobrze grać niski bass Mylę się? :)
          Mam i sprawdza się w domu, co prawda ja nim uzupelniam kino ale spokojnie daje radę, tylko że jest pradozerny

Skomentuj

Zamieszczone przez Qstosh Zobacz posta
            Pisze do Was z zapytaniem czy ten oto przetwornik SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP (niby do caraudio) będzie dobry do zrobienia subwoofera, który będzie grał w domu.
            tak, nadaje sie.
            ale ma minus w postaci sporego zapotrzebowania na prad. no i kosz nie za ladny jak na HA :p

Skomentuj

Oj tam, ja mam membraną do ziemi to go nie widać i panel irka 300w spokojnie daje rade, tyle że mam wersję 2x2

Skomentuj

SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X A co myślicie o tym? Znacznie lepszy od tego samochodowego?

Skomentuj

tak, lepszy
                  bardziej zroznicowane brzmienie
                  ale jest jeszcze wiekszy problem z jego zasileniem :p
                  bo wymaga mocnego wzmacniacza przy 8r

ja bym go zamowil w wersji 2x4r (rozdziela cewke) i wtedy bedzie latwiej to zasilic

Skomentuj

Czaruję...
                  X